İzmir Valiliği'nden İngiltere kararı: Gelenler karantinaya alınacak

İzmir Valiliği'nden İngiltere kararı: Gelenler karantinaya alınacak

İzmir Valiliği, son 10 gün içinde İngiltere'de bulunup kente gelen kişilerin 14 gün karantinaya alınacağını açıkladı.

İzmir Valiliği, İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüs mutasyonunun Türkiye'de görülmesinin ardından yeni tedbir aldı. 

İngiltere'de tespit edilen mutasyonlu virüsün Balıkesir Edremit'e ulaşmasının ardından İzmir'de de önlemler üst seviyeye çıkarıldı. İzmir Valiliği, mutasyonlu virüs tespit edilecek kişiler için Kredi Yurtlar Kurumu'na ait Buca'daki 2 yurdu hazırlattı. Virüs tespit edilen kişilerin 14 gün boyunca bu yurtlarda karantinaya alınacağı açıklandı.

İNGİLTERE'DEN GELENLER KARANTİNAYA ALINACAK

İzmir Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu kararına göre, son 10 gün içinde İngiltere'de bulunan ve Türkiye'ye kara, hava ve deniz yoluyla gelen kişiler KYK Buca Kız Yurdu ve KYK Gazi Ayşe Hatun Yurdu'nda 14 gün boyunca karantina altına alınacak. Yurtların kapasitesinin dolması halinde İzmir Valiliği yeni yer belirleyecek.

İngiltere'den gelen kişilerin, ülkeye girişlerinden önceki son 72 saatte yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testleri dikkate alınacak. Bu kişilerin ibraz edecekleri PCR testlerinin kontrolleri pasaport işlemleri sırasında yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN