İzmir Valisi, ev taşıma ücretlerinin sabitlendiğini duyurdu

İzmir Valisi, ev taşıma ücretlerinin sabitlendiğini duyurdu

İzmir Valisi Köşger, kentte nakliye firmalarının depremde hasar görmüş binalardan taşınma için alacakları ücretlerin sabitlendiğini açıkladı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, depremin ardından çalışmaların her alanda sürdüğünü belirterek, nakliye firmalarının hasar görmüş binalardan taşınma için alacakları ücretlerin sabitlendiğini duyurdu.  

Buna göre depremden hasar görmüş binalar için merkez ilçelerde geçerli taşınma ücretleri 1+1 dairelerde 1200, 2+1 dairelerde 1500 ve 3+1 dairelerde 2000 lira olarak belirlendi. 

BAKAN KURUM: DAİRE VERİLECEK  

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu kapsamda Bayraklı’da yapılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.  “Evi yıkılan her vatandaşa zemin+5 kat / 2+1 dairelerden birer tane vereceğiz” diyen kurum şu ifadeleri kullandı: 

“Fazla dairesi olanlara da rezerv alandan karşılamak suretiyle bir çözüm sunmuş olacağız. Bir yıl içinde tamamlanacak şekilde projelerimiz yürütülüyor. AFAD'dan hak sahibi olan vatandaşlarımız, iki yıl ödemesiz, 18 yıl 0 faizle ödeyecekler.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN