İzmir'deki terör saldırısını kim yaptı? Hangi örgüt üstlendi? İzmir Adliyesi bombalı saldırı

İzmir'deki terör saldırısını kim yaptı? Hangi örgüt üstlendi? İzmir Adliyesi bombalı saldırı

İzmir Adliyesi girişinde düzenlenen terör saldırısını hangi örgüt yaptı? İzmir'de akşam saatlerine doğru ve Adliye binası girişinde bomba yüklü aracın patlatılmasıyla gerçekleştirilen saldırı, hakim ve savcıların giriş çıkış yaptığı alanı hedef aldı. Peki İzmir Adliyesi terör eylemini hangi terör örgütü yaptı? 

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Olayda çevre binalar ve araçların büyük hasar gördüğü, ölü ve yaralı sayısına dair bir açıklama yapılmadığı belirtildi.

17-01/05/1-1483624143.jpg

İzmir Adliye binası önünde hakim ve savcı giriş çıkışlarının yapıldığı kapıya yakın yerde bombalı araç patlatıldı. Patlama sonrasında CNN muhabi Taylan Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birisi oradan uzaklaşmaya çalışırken polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. 

17-01/05/3-1483624154.jpg

Adliye'ye gerçekleştirilen saldırıda, bir diğer iddia ise saldırının bina yakınındaki polis noktasını hedef aldığı yönününde. Yine aynı şekilde iki teröristin olduğu da iddia edildi.

ŞÜPHELER PKK ÜZERİNE YOĞUNLAŞTI

İzmir'de düzenlenen hain terör saldırısının ardından açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, "Elde olan veriler PKK'nın yaptığını gösteriyor" dedi.
İzmir'deki hain terör saldırısı sonrası Valisi Erol Ayyıldız açıklamalarda bulundu.

Vali Ayyıldız, "Başımız sağ olsun hepimize geçmiş olsun. Adliye önünden bir araç geçerken polis memurlarımızın durdurmak istemesi sonucu bir çatışma çıktı bu çatışmada içinde olan teröristler kaçarken bombalı aracı patlattılar ve bunu sonucunda da maalesef bir polis memurumuzla bir mübaşirimiz şehit oldu. Yaralı vatandaşlarımız var 5 tane. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN