İzmir'in köklü takımı Karşıyaka 2. Lig'e düştü

İzmir'in köklü takımı Karşıyaka 2. Lig'e düştü

Tüm sezon boyunca güçlüklerle boğuşan Karşıyaka, Yeni Malatyaspor ile 3-3 berabere kalınca, PTT 1. Lig'den düştü. Kaf-Kaf önümüzdeki sezon Spor Toto 2. Ligi'nde boy gösterecek.

PTT 1. Lig’de Karşıyaka, Yeni Malatyaspor deplasmanında 3-3’lük beraberlik alarak küme düştü. İzmir’in en köklü ekiplerinden biri olan Karşıyaka, 2-0 öne geçtiği maçta skor üstünlüğünü koruyamadı ve 20 yıl sonra alt lige düşme kabusu yaşadı. Karşıyaka Kayseri Erciyesspor’dan sonra PTT 1. Lig’den düşen 2. takım oldu.

Şahin Aygüneş, Youssef Yeşilmen ve Can Erdem’in gollerine Malatya ekibi Umut Nayir, Guido Koçer ve Hüseyin Kar’ın golleri ile yanıt verdi.

16-05/02/resimid_2950344

20 YILIN KABUSU

Bu sezon 2 defa 2 farklı takım kurarken 5 teknik adamla çalışan Karşıyaka, tüm çabasına rağmen aylardır son sıradan kurtulamadı. Kaf-Kaf, 20 yıl aradan sonra bir alt lige düşmenin üzüntüsünü yaşadı.

İzmir’in en çok taraftara sahip olan kulüplerinden Karşıyaka, en son 2000 yılında 2. Lig’e düştü. 2003 yılından bu yana PTT 1. Lig’de mücadele veren Ege temsilcisi, toplam 16 sezon mücadele verdiği Süper Lig’e 1995-96 sezonundan bu yana çıkamıyor.

16-05/02/resimid_2950336

EKONOMİK SIKINTILAR TAKIMI BİTİRDİ

Karşıyaka tüm sezon boyunca ekonomik sıkıntılarla boğuştu. Güncel borcu 35 milyon TL civarında olan yeşil-kırmızılılar, bu borcun üzerine yeni sezonda ancak 1 milyon TL ekleyebilecek. Yüzde 3’ü aşan borçlar, yöneticilerin kişisel sorumluluğunda olacak.

16-05/02/resimid_2950576

SÜPER LİG TECRÜBESİ OLAN OYUNCULAR KÜSTÜRÜLDÜ

Takıma liderlik edebilecek olan Süper Lig tecrübesi yüksek futbolculardan Necati Ateş ve Çağlar Birinci, kadro dışında bırakıldılar. Kötü performans sergilediği gerekçesiyle Galatasaray’da kariyerinin zirvesine ulaşan Necati Ateş kapı dışarı edildi. Antrenmanda takım arkadaşı Gökhan Ünal ile kavga eden Çağlar Birinci’nin de bileti kesildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN