Japonya Başbakanı: Duruma göre OHAL genişletilebilir

Japonya Başbakanı: Duruma göre OHAL genişletilebilir

Japonya Başbakanı Suga, koronavirüs nedeniyle Osaka ve Kyoto eyaletlerinde de OHAL ilan edilebileceğini söyledi: Durumu birkaç günde daha izlememiz gerektiği şeklinde bilgilendirildim. Gerekirse ivedilikle müdahale edeceğiz.

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, Ulusal Valiler Birliği'nde vaka sayılarının düşüş eğilimi göstermediği eyaletlerin OHAL kapsamına alınma talebini değerlendirdi.

Suga, "Durumu birkaç günde daha izlememiz gerektiği şeklinde bilgilendirildim. Zor bir süreç içerisinde olduklarının farkındayım. Gerekirse ivedilikle müdahale edeceğiz” dedi.

ÖN TEDBİR TALEP ETTİLER

Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, OHAL kapsamına alınmayı talep eden Osaka, Kyoto ve Hyogo valileriyle çevrim içi görüşme yapmıştı.

Görüşmede valilerden, bölgelerinde bar ve restoranların işletim sürelerinin daraltılması, halka akşam 20.00'den sonra evlerinde kalmaları gibi bazı ön tedbir almaları istendi.

OHAL NE KADAR SÜRECEK?

Öte yandan Kyodo ajansına göre Aiçi ve Gifu ile Toçigi eyalet valileri de merkezi hükümete OHAL kapsamına alınmaları yönünde talepte bulunacak.

Ulusal Valiler Birliği (NGA) ise tedbirlere rağmen vaka sayılarının düşürülemediği eyaletlerde ivedilikle OHAL ilan edilmesini öngören tavsiye kararını hükümete sundu.

Tokyo metropolü, kuzeyindeki Saitama, doğusundaki Çiba, güneyindeki Kanagawa eyaletlerinde cuma  günü yürürlüğe giren OHAL'in 7 Şubat’a dek sürmesi planlanıyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN