Japonya Başbakanı Suga'dan acı itiraf: Sağlık sistemimiz yetersiz

Japonya Başbakanı Suga'dan acı itiraf: Sağlık sistemimiz yetersiz

Japonya Başbakanı Suga, pandemi nedeniyle sağlık sistemininde yaşanan tıkanıklıklara değinerek 'Ülkenin lideri olarak çok üzgünüm' ifadesini kullandı.

Kovid-19 salgını nedeniyle sağlık sisteminde tıkanmaya değinen Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, "Ülkenin lideri olarak çok üzgünüm" dedi.  

Koronavirüs nedeniyle 11 eyalette olağanüstü hal uygulanan Japonya'da Başbakan Suga, salgın sürecini yönetme konusunda muhalefetin eleştirilerine hedef oldu.

MUHALEFETTEN SUGA'YA SERT ELEŞTİRİ

Meclis komite toplantısında konuşan Japonya Anayasal Demokrat Partisi Meclis Üyesi Kiyomi Tsujimoto, sağlık sisteminde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı kovid-19 hastalarının hastaneye yatırılamadığını tekrarladı. Evde hayatını kaybeden hastalar olduğunu kaydeden Tsujimoto, Suga'ya, "Durumdan dolayı sorumluluk hissediyor musunuz" diye sordu. 

Suga ise halkın sağlık hizmeti alma konusunda endişelerinin olduğunu belirterek, "Ülkenin lideri olarak çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Suga, sağlık sistemini güçlendirmenin hükümetin görevi olduğunu da sözlerine ekledi. 

TABLO ENDİŞE VERİCİ

Japonya’da polis teşkilatının açıkladığı verilere göre, geçtiğimiz Mart ayından bu yana yaklaşık 200 Covid-19 hastasının sağlık merkezleri dışında hayatını kaybettiği bildirilmiş, yaklaşık 35 bin Covid-19 hastasının da kendini evde izole ettiği gündeme gelmişti.

Hastanelerin kapasite yetersizliği nedeniyle kovid-19 hastalarını kabul edemediği kamuoyuna yansımıştı. 

Japonya'da bugün doğrulanan 3 bin 305 vaka ile toplam vaka sayısı 372 bin 501'e ulaşmış, son 24 saatte 74 kişinin yaşamını yitirmesiyle can kaybı sayısı da 5 bin 281'e yükselmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN