Japonya'da hükümetten borca rağmen 700 milyar dolarlık yeni teşvik paketi

Japonya'da hükümetten borca rağmen 700 milyar dolarlık yeni teşvik paketi

Koronavirüs salgınında 162 bin vakanın olduğu Japonya'da hükümet, salgın nedeniyle darbe alan ekonomisini canlandırmak için kesenin ağzını açtı. Hükümet, iki katına ulaşan borç stokuna rağmen 700 milyar dolarlık teşvik paketi hazırladı.

Japonya, tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöken yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle darbe alan ekonomisini canlandırmak için, milli gelirinin iki katına ulaşan kamu borç stokuna rağmen mali disiplini bir kenara koyarak 700 milyar dolarlık teşvik paketi hazırladı.

Paketin yaklaşık 400 milyar doları karbon emisyonunu azaltma ve dijital teknolojileri geliştirme gibi alanlara doğrudan devlet destekleri ve yatırımlar için ayrıldı.

Başbakan Yoşihide Suga parti yönetimiyle yaptığı toplantıda açıkladığı önlemlerle istihdamı korumayı, iş yeri iflaslarını önlemeyi, ekonomiyi düzeltmeyi, yeşil ve dijital teknolojiler üzerine yeni büyüme kanalları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu son açıklanan paketle Uzak Doğu ülkesinde koronavirüsle alakalı teşviklerin toplam büyüklüğü 3 trilyon dolara ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN