Japonya'da OHAL çağrısı

Japonya'da OHAL çağrısı

Tokyo ve çevresindeki 3 eyalet, koronavirüs vakalarının artışı nedeniyle Japonya hükümetine OHAL çağrısı yaptı.

Japonya'da başkent Tokyo ile bölgeyi çevreleyen Saitama, Çiba ve Kanagawa eyaletlerinin valileri, artan vakalar üzerine Kovid-19 tedbirlerinden sorumlu kabine üyesi Nişimura Yasutoşi ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Nişimura "OHAL ilanını göz önünde bulunduracak seviyede ciddi koşullarda olduğumuza ilişkin mutabakata vardık" dedi.

İLK KEZ BİNİ AŞTI

Nişimura, OHAL kararının verilmesi öncesinde, hükümete bağlı Kovid-19 uzman heyetin tavsiye kararını bekleyeceklerini söyledi.

Tokyo Metropol Valiliği, başkentte 2020'nin son günü şimdiye dek ilk kez bir günlük vaka oranı bini aştığını ve 1337 vaka kaydedildiğini açıklamıştı.

OHAL 25 MAYIS'TA KALDIRILMIŞTI

Japonya’da Kovid-19 vaka sayısı 242 bin 768’e, koronavirüse bağlı can kaybı sayısı 3 bin 585’e yükseldi.

 Vakalar Tokyo’da 61 bin 774’e, Kanagawa’da 22 bin 114’e, Saitama’da 14 bin 729’a, Çiba’da 11 bin 443’e çıktı.

Nisan başında önce 7 bölgede ilan edilen ve 16 Nisan’da tüm ülke genelinde yaygınlaştırılan OHAL, iyileştirilen sağlık şartları dolayısıyla kademeli olarak kaldırılmış, 25 Mayıs'ta ise ülke genelinde sonlandırılmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN