ABD Başkanı Pfizer-BioNTech'in aşını vurduracak

ABD Başkanı Pfizer-BioNTech'in aşını vurduracak

ABD'de 3 Kasım seçimlerinde rakibi Donald Trump'ı yenerek başkan seçilen Joe Biden ne zaman koronavirüs aşısı olacağını açıkladı.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, Pfizer-BioNTech'in koronavirüs aşısının ilk dozunu olmaya hazırlanıyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Cuma günü, ülkenin seçilmiş yeni başkanı Joe Biden'ın ise gelecek hafta aşı olacağı açıklandı.

Dünya bir yanda artan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla uğraşırken diğer yandan aşı çalışmalarında gelecek iyi haberleri bekliyor. Bazı ülkeler aşılanma çalışmalarına başlarken bazıları da bu ay içerisinde başlayacak.

Bir çok ülke koronavirüse karşı aşı uygulamasını önümüzdeki hafta başlatmayı planlıyor. Aşı uygulamasını başlatan ülkelerin başında gelen ABD'de toplumun aşıya olan güvenini artırmak için siyasetçiler aşı olmaya başlıyor.

ÜLKEDE İLK AŞI SAVAŞ GAZİSİNE

ABD'de Covid-19 aşısı olan ilk ABD Gazi İşleri Bakanlığı (Veterans Affairs) hastası olan İkinci Dünya Savaş Gazisi Margaret Klessens (96), aşının acil kullanım onayı almasından sadece birkaç gün sonra aşı olabildiğine şaşırdığını belirterek “İyileşmek için umudum var”  yorumunda bulunmuştu.

VALİ 5 BİN CESET TORBASI ALINDIĞINI DUYURDU

Ülkede hızla artan ölüm oranları yetkilileri harekete geçirdi. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom yaptığı corona virüsü bilgilendirmesi ürkütücü tabloyu gözler önüne serdi.Newson, açıklamasında, 5 bin ek ceset torbasının satın alındığını ve birçok mobil morgun da beklemede olduğunu duyurmuştu.

ABD'DE SON DURUM

ABD'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 3 bin 134 artarak 311 bin 225'e yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN