John Kerry: Biden asla diktatörlere övgü yağdırmaz

John Kerry: Biden asla diktatörlere övgü yağdırmaz

ABD'nin eski dışişleri bakanı John Kerry Başkan Donald Trump'ı eleştirerek 'Biden asla diktatörlere övgü yağdırmaz' dedi.

Barack Obama'nın ilk kurduğu hükûmette dışişleri bakanlığı yapan ve daha sonra görevi Hillary Clinton'a devreden John Kerry, Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın ABD hakkında dünya genelinde kötüleşen algıyı düzeltebileceğini ve "asla diktatörleri övmeyeceğini" söyledi.

Biden'ın siyasette bulunduğu uzun yıllarda birçok bakan, başbakan ve devlet başkanıyla görüşüp ilişkiler kurduğuna dikkat çeken Kerry, Biden'ın ABD'nin zarar gören imajını düzeltebileceğini savundu.

"BIDEN DİKTATÖRLERE ÖVGÜ YAĞDIRMAZ"

Kerry, "Biden asla diktatörlere övgü yağdırmaz ancak anlaşmazlık yaşadığı insanlarla nasıl başa çıkacağını ve iş birliği yapmak zorunda olduğu alanlarda gerekeni yapmayı bilir" diye konuştu.

Eski dışişleri bakanı, "Örnek olarak Çin'i ele alalım. Dünyanın en büyük iki ekonomisi iklim değişikliği konusunda iş birliği yapmak zorunda. Bunu iki yetişkin başkanla başarabilirsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN