John Kerry İtalya ve İngiltere'ye gidecek

John Kerry İtalya ve İngiltere'ye gidecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, DAEŞ ile mücadele ve Suriye konularında toplantılara katılmak üzere 2-3 Şubat'ta İtalya ve İngiltere'ye gidecek.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kerry'nin 2 Şubat'ta İtalya'nın başkenti Roma'ya giderek DAEŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu Küçük Grup Bakanlar Toplantısı'na katılacağı belirtildi.

Türkiye'de katılacak

Toplantıda koalisyon partnerlerinin örgüte karşı verilen savaşta kaydedilen ilerlemeyi gözden geçirmenin yanında örgütün yenilgiye uğratılması çabalarını yoğunlaştırmanın yollarını arayacağı ifade edilen açıklamada, toplantıya Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 24 ülke ve kuruluşun katılacağı bildirildi.

Açıklamaya göre Kerry, 3 Şubat tarihinde İngiltere'nin başkenti Londra'ya geçerek Suriye Donörler Konferansı'na katılacak. Toplantıda, Suriye'deki krizden etkilenen 25 ulusun yer alacağı kaydedildi.

WASHINGTON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN