JPMorgan: Yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi 2021'de artacak

JPMorgan: Yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi 2021'de artacak

JPMorgan, hükümetin uluslararası tahvil ihracının şirket borçlanmalarını da etkileyeceğini söyleyerek, yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin gelecek sene yeniden canlanmasını beklediğini açıkladı.

JPMorgan Chase’in Türkiye yöneticisi Mustafa Bağrıaçık hükümetin uluslararası tahvil ihracının şirket borçlanmalarını da etkileyeceğini söyleyerek gelecek sene yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin artmasını beklediğini söyledi.

Bloomberg'de yer alan habere göre; JPMorgan yatırımcıların Türkiye tahvil piyasalarına olan ilgisinin gelecek sene yeniden canlanmasını bekliyor. Bağrıaçık verdiği demeçte şunları söyledi:

“Bu anlaşma ile birlikte uluslararası sermaye piyasaları Türkiye’den gelecek ihraçlara açık olacaktır. Yatırımcıların ekonominin daha istikrarlı olduğunu görmesiyle birlikte tahvil piyasalarında Türkiye’ye olan ilginin gelecek sene geri döneceğini düşünüyoruz.

'ÇOK SAYIDA FİRMA DÖVİZ BORÇLARINI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR'

İki yıldır Türk Lirası'nda yaşanan çöküş Türk şirketlerini nakit tutmaya, borç kapatmaya ve borçlanma oranlarını düşürmeye odakladı. Ne var ki çok sayıda firma döviz cinsinden olan borcu ödemekte zorluk çekiyor. Bu da milyarlarca dolar kredi yapılandırması talebi demek.

'ENFLASYON DİZGİNLENMELİ'

Piyasalar olumlu bir değişim için Türk yetkililerin artan jeopolitik riskleri kontrol altına almasını ve Lira üzerinde baskı oluşturan çift haneli enflasyonun dizginlenmesini sağlayacak politikalar uygulamasını bekliyor."

“Para ve maliye politikasında doğru şeyler yapılması daha fazla yatırımcı çekecektir.” diyen Bağrıaçık, “Ülkede daha fazla piyasa dostu politikalar izlendikçe, insanların önce sabit getirili menkul kıymetlere yatırım yapacağı sonrasındaysa yerel varlıklara yöneleceği konusunda umutluyum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE DIŞARDAN BORÇLANMAYA DEVAM EDİYOR

JPMorgan, hükümetin Ekim ayında ihraç ettiği 2.5 milyar dolarlık döviz cinsinden tahvilin ihracından sorumlu kurumlardan bir tanesiydi. Öte yandan Türkiye, bu yıl dışarıdan borçlanma için 9 milyar dolarlık bir hedef belirlemişti, Şubat ayında ise bu hedefi 4 milyar dolar daha artırdı.

JPMORGAN'IN FAİZ BEKLENTİSİ

Ayrıca JP Morgan, TCMB Para Politikası Kurulu'nun perşembe günü yapacağı toplantıda politika faizini 200 baz puan artırması ve ihtiyatlı dilini devam ettirmesini beklediğini bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN