'Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan korkunç' diyen rektörün halay görüntüleri ortaya çıktı

'Kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan korkunç' diyen rektörün halay görüntüleri ortaya çıktı

'Bir kadınla tokalaşmak, ateş tutmaktan daha korkunç' ifadeleriyle tepki çeken Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün bir düğünde kadınlarla halay çektiği görüntüler ortaya çıktı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, sosyal medya hesabından “Nikahsız kadınla erkeğin el ele tutuşması caiz mi?” diye sordu. Rektör kendi sorduğu bu soruyu "Resûl-i Ekrem Efendimiz (sav), yabancı bir kadının elini tokalaşmak için tutmanın, ateş tutmaktan daha korkunç olduğunu haber vermiştir" diye yanıtladı.

17-10/19/asd-1508438126.jpg

Rektör Gönüllü'nün bu sözü hem sosyal medyada hem de siyaset cephesinde çok tepki çekti.

Kanal D Ana Haber programında da Gönüllü'nün kadınlarla beraber halay çektiği bir görüntü yayınlandı.

Rektör Gönüllü'nün ayrıca çeşitli vesilelerle kadınlarla tokalaşırken çekilen fotoğrafları da ortaya çıktı. 

İŞTE O GÖRÜNTİLER

METİNER: İSTİFA ET

Gönüllü'ye En sert tepkilerden biri de AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'den gelmişti. 

Rektör Prof. Gönüllü'nün istifa etmesi, istifa etmemesi halinde Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) gereğini yapması gerektiğini ifade eden Metiner şunları söylemişti:

"Kendisi ile beraber göreve gelenlerin bir çoğu FETÖ suçlaması ile cezaevindedir. Bu son çıkışı ile birlikte üniversite rektörüne yakışmayacak tavır içerisinde olduğu görüldü. Üniversitesini yöneteceğine, kadınlarla el tokalaşılmasını dini açıdan helal veya haram olarak değerlendiriyor. Sen rektör müsün müftü müsün şeyhülislam mısın? Senin görev alanına giriyor mu bu konu? Sen görevini yap." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın sürekli birileri ile tokalaştığını, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da zaman zaman yabancı heyetlerdeki kişilerle tokalaştığına işaret eden Metiner, şöyle devam etti: 

"Hepsi haram mı işliyor? Teşkilatlarımızda kadınlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz bir arada gece yarılarına kadar siyasi faaliyet yürütüyorlar. Hepsi günah mı haram mı işliyor?"

AÇIKLAMA YAPTI

Rektör Prof. Dr. Gönüllü, tepkilerin ardından bugün yine sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

17-10/19/a.png

Toplumun farklı yönlere çekeceği paylaşımları yapmamaya dikkat edeceğini belirten Prof. Dr. Gönüllü, şu paylaşımı yaptı:

"Sosyal medyada, özellikle Twitter ortamında kalitesiz ve çirkin yorumlara maruz kaldım. Esasen, niyetim insanları incitmek değildi. Olmaz da. İyilik düşünenlere de teşekkür ederim. Yanlış anlaşılacak bir konuydu. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu zamanda lüzumsuz bir meşguliyete sebep oldum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm insanların iyiliğini amaçlayan eğitim- öğretim işleri ile meşgul olup, sosyal medyada bulunduğumda üniversite çalışmalarımla ilgili paylaşımlara ağırlık vereceğim. Toplumun farklı yönlere çekeceği paylaşımlar yapmama yönünde azami dikkat sarf edeceğim."

17-10/17/tal.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN