Kafası karışanlar için normalleşme tablosu

Kafası karışanlar için normalleşme tablosu

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı risk haritasının ardından pek çok vatandaş, yaşadığı illerde nasıl bir normalleşme adımı uygulanacağı konusunda kafa karışıklığı yaşadı. KARAR gazetesi de soru işaretlerini gidermek için süreci anlatan bir tablo hazırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar toplantısının ardından merakla beklenen, ‘kademeli normalleşme’ kararlarını açıkladı. Erdoğan açıklamasında, "Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.  Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek. İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır" ifadelerini kullandı.   

Sosyal medya hesabı üzerinden risk haritasını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz” açıklamasından bulundu.   

Bu açıklamaların ardından vatandaşların yaşadıkları kentlerde alınan normalleşme kararlarının nasıl uygulanacağı konusunda kafası karıştı. KARAR gazetesi de soru işaretlerini gidermek için süreci anlatan bir tablo hazırladı. Haritada düşük, orta ve yüksek riskli iller yer alırken, hazırladığımız tabloda da normalleşmenin haritaya göre nasıl uygulanacağı bilgileri detaylandırıldı. 

harita-son.jpg

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER 

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır. 

ORTA RİSKLİ İLLER 

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars. 

YÜKSEK RİSKLİ İLLER 

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan 

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER 

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman. 

karar-risk-haritasi-tablo.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN