Kahire'deki üçlü zirveden Türkiye'yi "kınama" kararı çıktı

Kahire'deki üçlü zirveden Türkiye'yi "kınama" kararı çıktı

Kahir'de bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Kıbrıs Rum Kesimi Başkanı Anastasiadis yapıtları açıklamada "Türkiye'yi kınadıklarını" duyurdu.

Mısır'ın başkenti Kahire'de dün biraraya gelen ve Doğu Akdeniz’de Türkiye'ye karşı ittifak yapan, Mısır'ın darbeci lideri Abdülfettah el-Sisi, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Türkiye'nin Doğuz Akdeniz'deki faaliyetlerini kınadığını açıkladı.

"TÜRKİYE FAALİYETLERİNİ DURDURSUN"

Kahir'de gerçekleştirilen üçlü zirvede Türkiye’nin Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri kınanırken, bu faaliyetlerin derhal durdurulması çağrısında bulunuldu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Türkiye’nin Kıbrıs'taki yasadışı faaliyetlerini ve Ege’deki tahrik edici davranışlarını açık bir şekilde kınadık” diye konuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN