Kamışlı'daki petrol kuyuları Nusaybin'den görüntülendi

Kamışlı'daki petrol kuyuları Nusaybin'den görüntülendi

Rus askeri polisleri, Suriye'deki petrol kuyuları çevresinde devriyedeyken, Mardin'in Nusaybin ilçesinden görüntülendi. Bölgede binlerce petrol kuyusu olması ise dikkat çekti.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulması için önce ABD ile ardından da Soçi mutabakatıyla Rusya ile anlaşmaya vardı.

Bu kapsamda terör örgütü PKK'nın bölgede kurduğu YPG'nin, Türkiye sınırından 30 kilometre çekilmesine karar verilmiş fakat Kamışlı ise bu anlaşmanın dışında tutuldu.

NEDENİ PETROL KUYULARI MI?

Bunun nedeni olarak ise Kamışlı'daki petrol kuyuları olarak gösteriliyor. Öyle ki; ilçede binden fazla petrol kuyusu var ve günde 350 bin varillik üretim yapılıyor.

Rusların Suriye'de koruduğu petrol kuyuları

Suriye'nin Kamışlı ilçesi Tirbesipiye yakınlarındaki petrol kuyularının yanında, Rus askerleri ve bayrağının taşındığı 2 zırhlı personel taşıyıcı görüldü.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN