Kamuya 110 bin personel alımı yapılacak! Taşeron alımları hangi kurumlara yapılacak? Personel alımı

Kamuya 110 bin personel alımı yapılacak! Taşeron alımları hangi kurumlara yapılacak? Personel alımı

Haberimizden merak ettiğiniz Kamuda 110 bin personel alımı duyurularına ve detaylarına ulaşabilir konu hakkında açıklamaları takip edebilirsiniz. KHK ile taşeronda gelişen yeni hamleler sonrası son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Konu hakkında en son açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, kamuya 110 bin alımın hangi kurumlara yapılacağını resmen açıkladı. Peki herkesin merak ettiği kamuya 110 bin personel alımı hangi kurumlara yapılacak? taşeron alımlarında kamuya ne kadar geçiş olacak? Hangi kurumlara ne kadar personel alımı yapılacak? İşte konu hakkında tüm merak ettikleriniz ve konu hakkında son açıklamalar...

Yayınlanan KHK ile birlikte kamuya 110 bin personel alımı yapılacağı açıklandı. Vatandaşlar ise hangi kuruma ne kadar personel alımı yapılacak? 110 bin personel alımı yapacak olan kurum hangisi? Tasşeron yasası ile kamuya geçecek olanlar kimler haberimizde bulabilirsiniz. Başbakan Binali Yıldırım, "2018'de devletin verdiği hizmetlerin daha kaliteli, daha eksiksiz bir şekilde yerine getirilebilmesi için Sağlık Bakanlığı'na 36 bin, Milli Eğitim Bakanlığı'na 20 bin, Adalet Bakanlığı'na 15 bin, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 9 bin 500, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 10 bin 900, üniversitelerimize 4 bin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 2 bin ve üniversite hastanelerine 7 bin yeni personel alınacak. Böylece bütün kurumlarımızda 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirilecek" dedi. İşte Kamuya 110 bin personel alımı ve Taşeron alımları hangi kurumlara yapılacak konusu hakkında merak ettikleriniz.

BOZDAĞ AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2018 yılında kamuya 110 bin personel alınacağını açıklamasının ardından bir açıklama da Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ Diyanet’e alınacak 9 bin 500 personelin kadrolarını açıkladı.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklama yapan Bozdağ şunları kaydetti: “Başbakanımız Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 9.500 personel alacağını açıkladı. Alınacak personelin dağılımı: 6000 imam hatip, 3000 Kur’an kursu öğreticisi, 500 müezzin kayyım olmak üzere toplamda 9.500 personel alınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı yakında resmi alım ilanı yapacak. Şimdiden hayırlı olsun.”

GEÇİCİ PERSONELE İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, 24 Aralık 2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Kanun Hükmünde Kararnamenin 17 ve 18 inci maddeleri ile önemli düzenlemeler yapılmış olup; bu çerçevede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi yürürlükten kaldırılmış ve bu kapsamda istihdam edilen personelin, bundan sonra mezkur fıkranın (B) bendi kapsamında sözleşmeli personel olarak istihdam edileceği hükme bağlanmıştır. Bu çerçevede;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (C) bendi yürürlükten kaldırılmıştır. Özelleştirme uygulamaları çerçevesinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilen ve 4046 sayılı Kanunun 22 nci maddesine göre nakil hakkı bulunmayan personelin atama teklifleri sözleşmeli personel (4/B) pozisyonlarına gerçekleştirilecektir. 04/12/2017 tarihi itibarıyla geçici personel (4/C) olarak çalışmakta olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten (02/01/2018) itibaren 90 gün içerisinde kurumlarınca sözleşmeli personel (4/B) pozisyonlarına atanır. Geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçiş işlemlerinde herhangi bir başvuru alınmayacak ve sınav yapılmayacaktır. Daha önce geçici personel (4/C) pozisyonunda çalışmakta iken herhangi bir sebeple görevlerinden ayrılanlar (doğum ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilenler hariç olmak üzere) söz konusu düzenlemeden faydalanamayacaktır. Düzenleme kapsamında geçici personel tahsis edildiği teşkilat ve birimde geçici personel olarak yürütmekte oldukları hizmetleri aynı şekilde yerine getirmeye devam edecek şekilde sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilir. Bu kapsamdaki personel yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar sözleşmeli personel pozisyonlarında (4/B) istihdam edilecektir. Geçici personel pozisyonlarına atanmak üzere Devlet Personel Başkanlığına bildirilen ve atama süreci devam edenler ile atamaları yapılanlar hakkında da bu madde hükümleri uygulanır. Adam/ay hesabına göre kısmi süreli çalışanlar ve saat ücreti ile çalışanlar söz konusu düzenlemeden faydalanamayacaktır. Sözleşmeli personel pozisyonlarına geçiş durumunda iş sonu tazminatı ödenmeyecektir. Geçici personelin önceden iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç; iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri, yeni pozisyonlarında iş sonu tazminatına esas toplam hizmet süresi ile ücret ve izin sürelerinin hesabında dikkate alınır. Geçici personelin geçirileceği sözleşmeli personel pozisyonları tahsis edilmiş sayılacağından, geçici personel hâlihazırda çalışmakta oldukları kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilecektir.

2017 KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

2017 yılı Kasım ayı Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide SARIEROĞLU’nun başkanlığında, MEMUR- SEN Genel Başkanı Sayın Ali YALÇIN, TÜRKİYE KAMU-SEN Genel Başkanı Sayın İsmail KONCUK ve 11 hizmet kolunda yetkili sendika temsilcilerinin katılımıyla 28 Kasım 2017 tarihinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantısı Salonunda gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda, kamu personeline ilişkin güncel konular ve kamu personelinin sorunları değerlendirildi. Ayrıca, kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları ile kamu kurumları arasında sosyal diyaloğun artırılması ve yeni dönemde kamu personel sisteminin karşılaşacağı sorunların çözümü hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu.

SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KADROLARI İÇİN MERKEZİ YERLEŞTİRME

“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca Spor Genel Müdürlüğünün 34’ü Mühendis ve 26’sı Tekniker unvanlı toplam 60 kadrosu için merkezi yerleştirme yapılacak olup, söz konusu yerleştirme için adayların tercihleri ÖSYM Başkanlığınca 18-21 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Genel Yönetmelik gereği, daha önceki merkezi yerleştirmelerde (2016/2, 2016/6, 2017/1 ve 2017/2) tercihte bulunarak yerleştirmesi yapılmış olan adayların, atanmamış olsalar dahi KPSS 2017/9 yerleştirmeleri için tercihte bulunmaları mümkün olmayacaktır. KPSS 2017/9 Tercih Kılavuzu ÖSYM internet adresinde yayımlanmış olup, adaylar aşağıdaki linki kullanarak Kılavuza ulaşabilirler.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN...

Haberimizden merak ettiğiniz Kamuda 110 bin personel alımı duyurularına ve detaylarına ulaşabilir konu hakkında açıklamaları takip edebilirsiniz. KHK ile taşeronda gelişen yeni hamleler sonrası son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Konu hakkında en son açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, kamuya 110 bin alımın hangi kurumlara yapılacağını resmen açıkladı. Peki herkesin merak ettiği kamuya 110 bin personel alımı hangi kurumlara yapılacak? taşeron alımlarında kamuya ne kadar geçiş olacak? Hangi kurumlara ne kadar personel alımı yapılacak?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN