Kanada'da da toplu aşılama başladı

Kanada'da da toplu aşılama başladı

Kanada'nın satın aldığı Pfizer ve BioNTech aşısının ilk partisi ülkeye ulaştı. Ülkede toplu aşılama bir sağlık personeli ve yaşlı bir vatandaş ile başladı.

Kanada'da Pfizer ve BioNTech'in ürettiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ilk dozları yapılmaya başlandı. İlk dozlar Toronto'da bir sağlık personeline ve Montreal'de bir yaşlı vatandaşa uygulandı. 

CNN'in haberine göre, Kanada'nın Pfizer ve BioNTech'ten satın aldığı koronavirüs aşılarının ilk 30 bin dozu ülkeye ulaştı ve aşılama süreci başladı. 

"SAVAŞIMIZ SONA ERMEDİ"

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aşıların ulaştığı an Twitter'dan bir fotoğraf paylaşarak "Covid-19'a karşı savaşımız sona ermedi" mesajı verdi. 

İlk aşı olan kişiler Toronto'da bir sağlık çalışanı ve Montreal'de yaşlı bir vatandaş oldu. Montreal'deki aşılama alanında konuşan Kanada Sağlık Bakanı Patty Hajdu, göz yaşlarını tutamadığı konuşmasında "Duygusal hissediyorum çünkü ailelerin ve sağlık çalışanlarının ne kadar endişeli olduğunu biliyorum" dedi.  

Öte yandan yetkililer gelen ilk 30 bin dozun devamından endişeli. Küresel aşı rekabetinin ciddi noktalara geldiği bu nedenle aşının Kanada'daki herkese yetecek şekilde hazır olmasının zaman alacağı belirtildi.

ABD'DE DE İLK AŞI YAPILDI

Öte yandan ABD'de de koronavirüse karşı toplu aşılama çalışmalarında ilk aşı yapıldı.

New York'ta yoğun bakımda çalışan hemşire Sandra Lindsay, canlı yayında Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısını yaptıran ilk kişi oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN