Kanal İstanbul'un resmi internet sitesi yayına girdi

Kanal İstanbul'un resmi internet sitesi yayına girdi

Kanal İstanbul’a ilişkin proje detaylarını ve merak edilen soruların yanıtlarını içeren kanalistanbul.gov.tr internet sitesi yayına açıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kanal İstanbul projesine ilişkin detaylarla tüm soruların yanıtlarını içeren kanalistanbul.gov.tr adlı internet sitesini yayına açtı.

İnternet sitesinde, Kanal İstanbul'a neden ihtiyaç duyulduğu ve projenin amacından hazırlık ve yapım sürecine, stratejik ve ekonomik kazanımlarından bilimsel ve teknik çalışma detaylarına yer veriliyor.

MERAK EDİLEN SORULAR YANITLANIYOR

Kanal İstanbul'a ilişkin resmi doküman ve belgelerin yanı sıra kamuoyunda en çok gündeme gelen soruların yanıtlarını içeren "50 Soruda Kanal İstanbul" kitapçığına da site üzerinden ulaşılabiliyor.

Proje için belirlenen güzergah ve tasarlanan entegre yapıların ayrıntılarını da içeren sitede, Dünyadan kanal örnekleri, Boğazdaki kazalar ile Montrö ve Kanal İstanbul başlıkları yer alıyor.

ETÜT BİLGİLERİNE ULAŞILABİLİYOR

Sitenin Hazırlık Süreci bölümünde proje çerçevesinde bugüne kadar gerçekleştirilen jeoloji, jeoteknik, jeofizik, hidroloji, hidrojeoloji analizleri, deniz ve doğal afet araştırmaları ile trafik etütlerine ilişkin sonuçlar incelenebiliyor.

İnternet sitesinin Her Şeyi Bilmek İstiyorum başlıklı bölümünde de proje kapsamında insanların can ve mal güvenliğinin yanı sıra İstanbul’un tarihi ve kültürel mirası ile doğa ve canlı hayatının korunması açısından yapılan bilimsel araştırmaların verilerine erişilebiliyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN