Kapadokya'da balon turlarına hava engeli

Kapadokya'da balon turlarına hava engeli

Kapadokya'da 11 gündür sıcak hava balon turları, olumsuz hava koşulları nedeniyle yok. Meteoroloji verilerine göre, balon turlarının hafta başına kadar düzenlenemeyeceği tahmin ediliyor.

Kapadokya'da sıcak hava balon turları, olumsuz hava koşulları dolayısıyla 11 gündür gerçekleştirilemiyor.

Bölgenin peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadilerinin sergilediği manzarayı gökyüzünden izlemek isteyen turistler için düzenlenen sıcak hava balon turları, 3 Şubat'tan bu yana yapılamıyor.

HAFTA BAŞINA KADAR OLMAYACAK

Yılda yaklaşık 300 gün uçuş yapılabilen Kapadokya'da, kış şartlarının kendini göstermesiyle ortaya çıkan rüzgar, sis ve yağış, uçuşun gerçekleştirilmesini engelliyor.

Meteoroloji verilerine göre, balon turlarının hafta başına kadar düzenlenemeyeceği tahmin ediliyor.

Bölgedeki uçuşlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Nevşehir Koordinatörlüğünün değerlendirmesi sonucu hava şartlarının elverişli olması durumunda verilen izinle yapılabiliyor.

NEVŞEHİR/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN