Kar Ağrı'yı felç etti... Yollar kapandı, çığ düştü

Kar Ağrı'yı felç etti... Yollar kapandı, çığ düştü

Ağrı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 232 köy yolu ulaşıma kapanırken, Ağrı-Van yolunun farklı noktalarına çığ düştü. Greyder operatörü Mehmet Ali Dayanmaz, tipi nedeni ile birçok köy yolunu bazı günlerde birden fazla kez açmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Ağrı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 232 köy yolu ulaşıma kapandı. Ağrı-Van yolunun da farklı noktalarına çığ düştü.

İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, çığ düşen noktaları temizleyerek ulaşıma açtı. Yer yer bir metreyi bulan kar kalınlığında, İl Özel İdaresi bünyesinde önceden hazırlanmış karla mücadele eylem planı çerçevesinde 78 iş makinesiyle 8 mobil ekip 91 kişilik personelle 3 bin 285 kilometrelik yol ağında, yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini belirten greyder operatörü Mehmet Ali Dayanmaz, tipi nedeni ile birçok köy yolunu bazı günlerde birden fazla kez açmak zorunda kaldıklarını belirtti.

agrida-yogun-kar-yagisi-232-koy-yolu-kapali-3-noktaya-cig-dustu-8051-dhaphoto8.jpg

ÖNCELİK HASTA OLAN KÖYLER

Yol açma çalışmalarında önceliği hasta olan köylere verdiklerini kaydeden Dayanmaz, "Kar tipi demeden yolları açıyoruz. Öncelikle hasta nerde ise köyün veya mezranın yolunu açıyoruz. Bu günlerde tipi çok fazla. Bazen bir köy yolunu iki veya üç kez açmak zorunda kalıyoruz. Tipi ve fırtına da etkisini gösteriyor. Arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiği kadar mücadele ediyoruz. Yoğun tipide bazen yolu bulamamak bizi zorluyor. Ama bütün bu zorluklara rağmen biz daha çok gönüllü olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşların mağdur olmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN