Kar yağışı İstanbul'da ne zaman bitecek? İşte 5 günlük hava durumu tahmini...

Kar yağışı İstanbul'da ne zaman bitecek? İşte 5 günlük hava durumu tahmini...

Yarın ve bu hafta hava nasıl olacak, merak konusu oldu. Kuzeyden gelen soğuk hava dalgası yurt genelinde etkisini hissettiriyor. İstanbul'da 3 gündür aralıklarla yağan kar, bugün etkisini yitiriyor. Hava sıcaklıklarında ise bir değişiklik beklenmiyor. İşte, Meteoroloji'ye göre Türkiye geneli hava durumu tahminleri...

İllere göre hava durumu tahmini, merak konusu oldu. Yaklaşık 5 gündür yurdun önemli kısmında etkili olan karlı ve soğuk hava dalgası bugünden itibaren adım adım batı kesimleri terk edecek. İstanbul'da bu haftanın son karlı günü yaşanacak, kar yarın Doğu Anadolu'da sürse de çarşamba gününden itibaren etki alanı iyice daralacak.

KAR İSTANBUL'U NE ZAMAN TERK EDECEK?

16 milyon nüfuslu İstanbul, uzun zamandır beklediği kar yağışının 3 gündür etkisi altında. Hafta sonu daha çok Anadolu Yakası'nda etkili olan kar yağışı bugün sabah saatlerinde Avrupa Yakası'nda da şiddetini artırdı.

Kar yağışında trafikte hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Trafik yüzde 82 yoğunluk seviyesi ile adeta durma noktasına geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, kar İstanbul'u bugün terk ediyor. Hava sıcaklıklarında ise bir değişiklik beklenmiyor. İstanbul'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 3 derece olurken en düşük -4 derece olması bekleniyor.

aw218483-02.jpg

BUGÜN, YARIN, BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Bugün hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Yarından itibaren batıda yükselmeye başlayacak olan sıcaklıklar, doğuda daha da düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Kütahya, Antalya, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN DOĞU İLLERİNE 'KAR' UYARISI

Yağışların, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile Kocaeli çevrelerinde yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2021-01-18-160159-001.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2021-01-18-160224-001.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2021-01-18-160245-001.jpg

BUGÜN HAVA KAÇ DERECE OLACAK? (18 OCAK 2021)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin 4 ile 8 derece altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Kütahya, Antalya, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile Kocaeli çevrelerinde yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı kent merkezlerinde görülmesi beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:

ANKARA: -3 derece | Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı.

İSTANBUL: 6 derece | Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İZMİR: 6 derece | Parçalı, zamanla az bulutlu.

ADANA: 14 derece | Çok bulutlu ve akşam saatlerinde sağanak yağışlı.

ANTALYA: 10 derece | Çok bulutlu ve öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı.

SAMSUN: 4 derece | Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı olmak üzere kıyıları yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı.

TRABZON: 8 derece | Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı olmak üzere kıyıları yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı.

ERZURUM: -2 derece | Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı.

DİYARBAKIR: 8 derece | Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı.

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 OCAK 2021 SALI GÜNÜ

haritatahmingun1.png

20 OCAK 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun2.png

21 OCAK 2021 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun3.png

22 OCAK 2021 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun4.png

23 OCAK 2021 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI iPHONE İNDİR

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI ANDROID İNDİR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN