Karadeniz'de sıcak temas: ABD-Rusya burun buruna

Karadeniz'de sıcak temas: 
ABD-Rusya burun buruna

ABD Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçaklarının Karadeniz'de seyir halinde olan bir Amerikan muhribine birkaç kez yakın geçiş yaptığını duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rus savaş uçaklarının Karadeniz'de seyir halinde olan bir Amerikan muhribine birkaç kez yakın geçiş yaptığını duyurdu.

BBC Türkçe'nin haberine göre Pentagon'un açıklamasında geminin "uluslararası sularda rutin operasyonlarını gerçekleştirdiği" belirtildi.

Amerikan Donanması'nın görüntülerinde Rus uçağı, USS Ross'un 500 metre kadar yanından alçak uçuş yapıyor.

Rus medyasına göre bir askeri yetkili, "geminin mürettebatının kışkırtıcı ve saldırgan davranışlar sergileyerek izleme istasyonları ve Kara Deniz Filosu'nun personelini kaygılandırdığını" söyledi.

Aynı yetkili, "Su-24 avcı bombardıman uçağı, Amerikan personeline herhangi bir sınır ihlalini önlemeye ve ülkenin çıkarlarını kararlı bir şekilde korumaya hazır olduğunu gösterdi" dedi.

Pentagon sözcüsü Albay Steve Warren Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının silahsız olduğunu ve USS Ross'un yoluna devam ettiğini söyledi.

Rus medyası ise ABD gemisinin saldırgan tavırlar sergilediğini yazdı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN