'Karadeniz'in Efes'i günyüzüne çıkarılıyor

'Karadeniz'in Efes'i günyüzüne çıkarılıyor

Milattan önce 300'lü yıllarda inşa edilen Düzce'deki Prusias Ad Hypium Antik Kenti, 12 ay sürecek çalışmaların ardından günyüzüne çıkarılacak.

Düzce merkeze bağlı Konuralp Mahallesi'nde yer alan Prusias Ad Hypium Antik Kenti'nde yapılan çalışmalar 12 aya çıkarıldı.


"Batı Karadeniz'in Efes'i" olarak bilinen antik kentin tarihi milattan önce 300'e kadar dayanıyor.


Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, kazıda yirmi kişilik bir ekibin çalışacağını belirterek, "Burası Göbekli Tepe gibi ülkenin gündemine oturacak bir yer. Burada yapacağımız kazılarla üç yıl içinde antik tiyatroyu kazıları tamamlanmış, restore edilmiş bir alan haline getireceğiz" dedi.


Halk arasında 'kırk basamaklar' olarak bilinen antik tiyatronun bulunduğu antik kentte Kemerkasım Su Kemerleri, Atlı Kapı, Roma Köprüsü, Batı Sur Duvarları, müze gibi yapılar da yer alıyor.


İşte antik kentten kareler...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN