Karamollaoğlu'ndan sert çıkış: Asıl AYM'nin yok sayılması darbedir

SP lideri Karamollaoğlu, AYM tartışmasıyla ilgili iktidara sert eleştiriler yöneltti: Asıl Anayasa Mahkemesi'nin kararının uygulanması ihtilaldir...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarı ekonomi üzerinden hedef aldı, "Bu millete; "Elinizdekilerle yetinin" diyen, bir eli yağda bir eli bağda olan iktidara sesleniyorum; bir ay asgari zamanında geçinin, bakalım yetinebiliyor musunuz?" diye konuştu. 

Ekonomiye yönelik eleştirilerini sertleştiren Karamollaoğlu "Ekonomide işler böyle devam ederse; Türkiye, Venezuela'ya dönecek gibi duruyor" yorumunda bulundu.

Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında konuştu, iktidara sert sözlerle yüklendi.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Yüz yüze eğitim-öğretim dönemine başlayan öğrencilerimize ve onların fedakâr öğretmenlerine başarılar diliyorum. Uzaktan eğitim sürecinde, gerekli teknolojik alet ve internete erişimi olmadığı için eğitimi aksayan öğrencilerimizin eksikliklerinin en kısa zamanda telafi edilmesini temenni ediyorum. İktidar, her yere para buluyor ama tableti, televizyonu ve interneti olmayan evlere gelince bulamıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı, ABD'de 2004 yılında bir soru üzerine Kıbrıs'tan belli bir oranda toprağı verebiliriz demişti. Bugün çıkıp bu düşüncem yanlıştı demesi gerekir. Biz, dış politikada sınıfta kaldık. Dün söylediğimiz her şeyi bugün neredeyse inkar eder hale geldik. Kıbrıs'ta bugün meydana gelen hadiselere dikkat edin. Bir zamanlar Annan Planı'nın gerçekleşmesi için gayret sarf edenler, bugün Annan Planı'nın kabul edilmemiş olmasının verdiği rahatlığı yaşıyorlar.

01-011.jpg

"ERMENİSTAN ALÇAKÇA BİR TAVIR SERGİLİYOR"

Ermenistan, alçakça bir tavır sergiliyor. Gence'de yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 9 Azerbaycanlı kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Ateşkes metnine imza atıldıktan sonra, Ermenistan’ın böyle bir saldırı gerçekleştirmesi; bu zamana kadar Azerbaycan’ın karşı karşıya kaldığı hukuksuzlukları tescil etmiştir.

"BU ÖNGÖRÜSÜZLÜK VE BECERİKSİZLİKTİR"

Azerbaycan, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz meselelerine bakarsak, iktidarın beceriksizliğini görebiliriz yeni politikalara ihtiyaç var. Hani Cuma namazını Şam'da kılacaktık? Oradaki gariban insanları, zulüm var diye, buna karşı isyan ettireceksin. 500-600 bin insanın ölmesine sebep olacaksın. Bu, öngörüsüzlük ve beceriksizliktir.

"ASIL BU BİR İHTİLAL GÖSTERGESİDİR"

Anayasa Mahkemesi üyesi bir kişinin çıkıp ışıklardan bahsetmesi gündemi altüst etti. Vay canına yav; Anayasa Mahkemesi nasıl olur da ihtilali hatırlatacak bir açıklama yapabilir? Yav bir açıklamayı bırakın siz, anayasa hükmünü hiçe sayıyorsunuz. Anayasa Mahkemesi bir karar veriyor, yerel bir mahkeme, 'ben buna uymam' diyor. İhtilal olduğu zaman da zaten böyle bir durum meydana gelir. İhtilal ne demek, hukukun rafa kaldırılması demek. Elinde gücü olanların iktidar olması demek, gücün hukuka üstün gelmesi demek. Bugün iktidar gücü, 'hukukun üstündeyim' diyor. Bir yerel mahkeme 'ben Anayasa Mahkemesinin aldığı kararı uygulamam' diyor. İşte ihtilal, ihtilal olursa bu olur, hukuk rafa kalkar. Anayasa’nın açık hükümleri karşısında, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması söz konusu olamaz. Devletin ocağı, adaletin ışığı sönüyor ama kimsenin umurunda bile değil.

Siz, bir memlekete barış ve huzur getirmek istiyorsanız; hukuk, her zaman bütün güç sahiplerinin üstünde olmak mecburiyetindedir. Türkiye'de, herkes endişeli. Arkasında iktidar desteği olmayan insanlar, yarın birilerinin kapısını çalabileceğinden endişeli. İktidar yanlısı isen rahatsın. Mahkemeler de, Emniyet de vız gelir.

"GERÇEKTEN DE ÜLKEYE İSTİKRAR GELDİ"

Zaten onların, ekonomik derdi de yok. Başkanlık Sistemi’ne geçişin sihirli kelimesi şuydu ‘ülkeye istikrar gelecek. Gerçekten de ülkeye istikrar geldi. Enflasyon, istikrarlı bir şekilde artıyor. Zamlar, istikrarlı bir şekilde artıyor. İşsizlik, istikrarlı bir şekilde artıyor.

İşsizlik azalıyor, herkese müjde deniliyor, diğer birimler de diyor ki istihdam azalıyor. Her babayiğit, böyle bir çelişkili tavrı sergileyemez. Bu millete elinizdekilerle yetinin diyen, bir eli yağda bir eli bağda olan iktidara sesleniyorum bir ay asgari ücretle geçinin, bakalım yetinebiliyor musunuz?"

KARAMOLLAOĞLU'NDAN ERKEN SEÇİM CEVABI

Bir soru üzerine seçim tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu, iktidara güvenin azaldığını öne sürerek, "Erken seçim istikrar için önemlidir ve faydalıdır bugünkü şartlarda ama olur mu? Ben şahsen kaç kere söyledim; bir seneden önce seçimin olabileceğini düşünmüyorum" dedi.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çoklu baro sisteminde olduğu gibi Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve diğer meslek kuruluşlarında da benzer çalışma yapılmasına yönelik açıklamalarına ilişkin de "Bu tip girişimlerin, Türkiye'de kutuplaşmayı artırma endişesini taşıdığım için bunu şu anda mahsurlu görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN