Karamollaoğlu: Trump yüzyılın rezilliğine imza atmıştır

Karamollaoğlu: Trump yüzyılın rezilliğine imza atmıştır

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, ABD'nin yeni Orta Doğu planını sert bir şekilde eleştirerek vatandaşları 9 Şubat'ta düzenlenecek 'Büyük Kudüs Mitingi'ne davet etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı 'Yüzyılın Anlaşması'na tepkiler sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sözde barış planına tepki gösterdi.

Filistin ve İsrail'in yeniden şekillendirildiği planı 'yüzyılın rezilliği' olarak niteleyen Karamollaoğlu, "Siyasi görüşü, partisi, ideolojisi, inancı ne olursa olsun aziz milletimizin her bir ferdini 9 Şubat'taki 'Büyük Kudüs Mitingi'ne davet ediyorum" dedi.

"YÜZYILIN ANLAŞMASI DEĞİL YÜZYILIN REZİLLİĞİ"

Temel Karamollaoğlu'nun mesajı şu şekilde:

* ABD Başkanı Trump; Filistin meselesinde insanlığın gözünün içine baka baka yüzyılın anlaşması diyerek yüzyılın rezilliğine imza atmıştır. BOP projesini ve Arz-ı Mevud hayallerini gerçekleştirme yolunda hızla ilerlemek için çaba sarf etmektedir.

* Fakat “Bedeli ne olursa olsun Müslüman’ca yaşamanın haysiyetine talip olanlar” bu projenin sonuna kadar karşısındadırlar ve ne gerekiyorsa yapmak için hazırdırlar.

* Çünkü Kudüs demek; Mekke, Medine, Şam, Trablus, İstanbul demektir. Eğer bugün Kudüs’ü müdafaa edemezsek yarın; Diyarbakır’ı, Konya’yı, İstanbul’u müdafaa edemeyiz.

* Bu sebeple dünya Siyonizmine kararlılığımızı göstermek için 9 Şubat Pazar günü Yenikapı’da "Büyük Kudüs Mitingi’ni" hep birlikte icra edeceğiz.

* Bugün; Kudüs için bütün kimliklerden sıyrılıp tek bir yürek olma günüdür.
Bugün; Kudüs için ihtilaflarımızı bir kenara bırakma ve ittifak etme günüdür.

* Moğollar Bağdat’a yürürken Hanbelî ve Şafi âlimleri kendi aralarında sert fıkhi tartışmalar yapıyordu. Fakat Moğollar Bağdat’ı tarumar edince Hanbeli, Şafi, Hanefi diye ayırt etmediler.
Bugün tarih değil hatalar tekerrür ediyor.

* İslam dünyası içinde bulunduğu tartışmalardan sıyrılmalı Siyonizm’e karşı tek bir yürek olmayı başarmalıdır.
Bundan dolayı Yenikapı’da gerçekleştireceğimiz mitinge, başta genel başkanları olmak üzere bütün siyasi parti mensuplarını davet ediyoruz.

* Bu duygu ve düşüncelerle siyasi görüşü, partisi, ideolojisi, inancı ne olursa olsun aziz milletimizin her bir ferdini "Büyük Kudüs Mitingi'ne" davet ediyorum.

20-02/06/2020-02-06_211633-vert.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN