Karamolloğlu'ndan yeni açıklama: ABD, Kasım Süleymani'yi şehit etti

Karamolloğlu'ndan yeni açıklama: ABD, Kasım Süleymani'yi şehit etti

İran Devrim Muhafızları lideri Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından SP lideri Karamollaoğlu'ndan ikinci bir açıklama daha geldi. Süleymani için bu kez 'şehit' ifadesini kullanan Karamollaoğlu "Trump'ın emriyle, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi ve Ebu Mehdi El-Mühendisi, füze saldırısıyla şehit etti" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İran Devrim Muhafızları lideri Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ile ilgili ikinci bir açıklama daha yaptı. Süleymani için bu kez 'şehit' ifadesini kullanan Karamollaoğlu, ABD'nin Irak'ta düzenlediği operasyon için "Trump'ın emriyle, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi ve Ebu Mehdi El-Mühendisi, füze saldırısıyla şehit etti" yorumunda bulundu.

"FÜZE SALDIRISIYLA ŞEHİT ETTİ"

Karamollaoğlu "Trump'ın emriyle, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi ve Ebu Mehdi El-Mühendisi, füze saldırısıyla şehit etti. Tam 1,5 belki de 2 milyon insan katledildi. Seçerek katlettiler. Herhangi bir kişiyi de çocukları da katlettiler.

Aynı zamanda Irak'ın kalkınmasına, güçlenmesine vesile olacak yüksek tahsilli kişileri öldürdüler. Bu katliamın altında adı olan Amerika da kahrolup gidecektir." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İlk yaptığı açıklamada SP lideri Karamollaoğlu, Kasım Süleymani için 'şehit' ifadesini kullanmamıştı.

Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD'nin saldırısının 'iğrenç' olduğunu belirterek şunları kaydetmişti: "İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, Bağdat’ta Amerika’nın menfur hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmesini üzüntüyle karşıladığımı belirtmek isterim. Bölgemizi ateş çemberinin içine çekmek için provokasyon anlamı taşıyan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kardeş İran halkının acısını yürekten paylaşıyor, İran halkına ve Süleymani ailesine baş sağlığı diliyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN