Karantinayı ihlal eden adama 285 bin TL para cezası!

Karantinayı ihlal eden adama 285 bin TL para cezası!

Tayvan'da 7 defa karantinayı ihlal eden adam, komşularının ihbarı üzerine 35 bin dolar (285 bin lira) para cezasına çarptırıldı. Kentin belediye başkanı da bu sorumsuzluğu kınadığını söyledi.

Tayvan'ın Taichung kentinde yaşayan bir adam, Çin'e yaptığı iş seyahatinden döndükten sonra evinde karantinaya alındı. 21 Ocak 2021'de ülkesine dönen, ülkedeki karantina uygulaması gereği 14 günlük karantinaya girmesi gerekirken, alışverişe gitmek, arabasını tamir ettirmek gibi nedenlerle sadece 3 gün içinde 7 defa karantinayı delen adam, komşularının da uyarısını dinlemedi. Karantinayı ihlal ettiği için, komşularından biriyle tartıştığı da ortaya çıktı.

35 BİN DOLAR CEZA VERİLDİ

CNN'de yer alan habere göre, Taichung Belediye Başkanı Lu Shiow-yen, bunun ciddi bir suç olduğunu, adama 'ağır ceza verilmesi gerektiğini' söylerken, "Bu sorumsuzluğu kınıyorum. Söz konusu kişi insan hayatını hiçe saydı. Komşularının ihbarını değerlendirdik. Ve bu büyük sorumsuzluğu 35 bin dolarla cezalandırdık" diye konuştu. 

PARA YARDIMI DA KESİLDİ

Komşuları tarafından ihbar edilen adam, her gün için 107 dolar olmak üzere 35 bin dolar (yaklaşık 258 bin TL) para cezasına çarptırıldı. Ayrıca ülkede karantinada olanlara hükümet tarafından her gün için ödenen 35 dolar yardımdan da mahrum bırakıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN