Azra Gülendam Haytaoğlu kimdir? Nasıl öldürüldü, kaç yaşındaydı? Kahreden detaylar

Azra Gülendam Haytaoğlu kimdir? Nasıl öldürüldü, kaç yaşındaydı? Kahreden detaylar

5 gündür kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, Antalya'da ormanlık alanda gömülü halde bulundu. 21 yaşındaki genç kadının Mustafa Murat Ayhan tarafından tecavüz edildikten sonra öldürülerek 5 parçaya ayrıldığı ortaya çıktı. İşte, Azra Gülendam Haytaoğlu cinayeti...

Antalya'dan gelen bir kadın cinayeti daha Türkiye'yi kahretti... Azra Gülendam Haytaoğlu cinsel saldırıya maruz bırakılarak canice öldürülmüş olarak bulundu. Üniversiteli kıza evinde tecavüz edip boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp valizle ormana gömen emlakçı Mustafa Murat Ayhan gözaltına alındı. Katil Ayhan'ın itirafları kan dondurdu.

resimid-184529521-18452952.jpg

AZRA GÜLENDAM HAYTAOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

2000 yılında Adana'da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Antalya'da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde ikinci sınıfta okurken vahşice öldürüldü.

Ailesi, 21 yaşındaki genç kadından 5 gündür haber alamıyordu. Son olarak Lara bölgesinde görüldüğü belirtilen Haytaoğlu'nun ailesi, seslerini duyurmaya çalıştı. Sosyal medyada gündem olan olayın ardından harekete geçen polisler, Azra Gülendam Haytaoğlu'nun öldürülerek ormanlık alana gömüldüğünü belirledi. Üniversite öğrencisi genç kadını 5 parçaya bölerek valizle ormana gömen emlakçı Mustafa Murat Ayhan gözaltına alındı ve Azra Gülendam Haytaoğlu'na tecavüz ederek öldürdüğünü itiraf etti.

AZRA GÜLENDAM HAYTAOĞLU OLAYI NEDİR?

Antalya'da hayatını sürdüren Azra Gülendam Haytaoğlu, koronavirüs belirtileri hissedince 28 Temmuz 2021 günü hastaneye giderek kovid-19 testi yaptırdı. Sonucu pozitif çıkan genç kadın, durumu ablası Ezgi Haytaoğlu ile paylaştı. Ablası, Azra Gülendam Haytaoğlu'na kızarak dikkat etmediği için hastalığa yakalandığını söyleyince aralarında tartışma başladı.

Tartışma sırasında Haytaoğlu, ablasına, "Ben biraz hava alacağım" diyerek kimliğini almadan evden çıktı. Eve dönmeyince Ezgi Haytaoğlu, kardeşini telefonla aradı. Azra Gülendam Haytaoğlu, telefonda ablasına, "Kafede koronavirüs geçirmiş bir abiyle oturuyorum, beni çok iyi anlıyor. Bugün onunla kalacağım" diyerek telefonu kapattı, bir daha da ulaşılamadı.

azra-antalya-foto-dha-16-9-1627892076-880x495.jpg

MUSTAFA MURAT AYHAN TECAVÜZÜ VE CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Baba Mustafa Haytaoğlu, Adana'dan gelerek kızını aramaya başlarken, hayatından endişe ettiği kızı için polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis, genç kızı bulmak için arama çalışması başlattı. Sosyal medyadan da genç kızın bulunması için çağrılar yapıldı. Antalya emniyetinin de titizlikle yürüttüğü arama çalışmaları kapsamında Azra Gülendam Haytaoğlu'nun son görüldüğü bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelendi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 21 yaşındaki gencin cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğünü tespit etti. Cinayet masası ekipleri, Ayhan'ı çapraz sorguya aldı. Ayhan, ilk ifadesinde, "Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok" diye ifade verdi. Polis bunun üzerine Ayhan'ı serbest bıraktı.

AZRA GÜLENDAM HAYTAOĞLU NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Cinayet masası ekipleri, daha sonra MOBESE ve çevre işyeri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde Mustafa Murat Ayhan'ın, Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valiz ile birkaç kez çıkıp gittiğini belirledi. Bunun üzerine Ayhan, yeniden gözaltına alındı. Tekrar çapraz sorguya alınan Ayhan, cinayeti işlediğini itiraf etti.

Azra Gülendam Haytaoğlu'na tecavüzde bulunmasının ardından banyoda boğup öldürdüğünü, 5 parçaya böldükten sonra koyduğu valizle Kepez ilçesi Varsak bölgesindeki ormanlık alana taşıyıp gömdüğünü söyleyen Ayhan, "Azra, 28 Temmuz'da beni aradı. Buluştuk. Evde birlikte yemek yedik. Alkol aldık. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Boğarak öldürdüm. Banyoya götürüp cesedini 5 parçaya ayırdım. Cesedin parçalarını valize koyup Kepez ilçesi Varsak ormanlık alanda gömdüm" dedi.

azra-foto-dha.jpg

AZRA GÜLENDAM HAYTAOĞLU CİNAYETİNİN KORKUNÇ DETAYLARI

Cinayet itirafının ardından Mustafa Murat Ayhan, Varsak'taki ormanlık alanda Azra Gülendam Haytaoğlu'nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Gece sabaha kadar cesedi gömüldüğü yerden çıkaran ekipler, bulunan parçaları otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Haytaoğlu'nun kafatası ve sol kalçasının bulunamadığı ve arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan Mustafa Murat Ayhan'ın, Azra Gülendam Haytaoğlu'nu öldürdükten sonra vücuduna jiletle ismini yazdığı belirtildi.

KADINLARIN SESİ OLMAK İSTERKEN KADIN CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ

Azra Gülendam Haytaoğlu'nun Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki baba evinde taziyeleri kabul eden halası Mine Haytaoğlu, 21 yaşındaki yeğeninin kadına şiddetle mücadele ettiğini söyledi. Azra'nın gazetecilik bölümünü kadınların sesi olmak için seçtiğini belirten Haytaoğlu, şunları söyledi:

"Azra, daha körpecik gonca güldü. Kadına şiddetle mücadele ediyordu. Kadınların haklarını korumak için gazetecilik bölümünü seçti. Babası öğretmen olmasını istiyordu. Ancak o kadınların sesi olmak için dili, yüreği olmak için bu bölümü seçti. Ciğerimizi yakanların ciğeri yansın. Allah onlara kahretsin. En ağır cezayı versinler."

azra-gulendam-hayatoglu1-foto-dha.jpg

"FAİLİN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Akdeniz Üniversitesi, Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun cinayete kurban gitmesinin ardından taziye mesajı yayımladı. Akdeniz Üniversitesi mesajında şu ifadeler yer aldı:

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun menfur bir cinayet ile aramızdan ayrıldığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Henüz hayatının baharında olan Azra Gülendam Haytaoğlu'nun bir cani tarafından vahşice katledilişi üniversitemizi derin bir üzüntüye boğmuştur.

İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkına yönelik gaspın ötesinde kadına yönelik şiddet ve cinayetin can yakıcı kayıplarından biri olan bu cinayeti Akdeniz Üniversitesi olarak şiddetle kınıyor, hunharca hislerle işlenen bu cinayetin failinin, adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyoruz.

Akdeniz Üniversitesi olarak hiçbir canlıya karşı bu tür şiddet ve cinayetlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, vefatıyla Akdeniz Üniversitesi ailesini yasa boğan öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz.

MUSTAFA MURAT AYHAN KİMDİR?

1973 yılında Isparta'da dünyaya geldi.

1996 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden, 2007 yılında Aanadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

Mustafa Murat Ayhan, 1999-2005 yılları arasında Göltaş Hazır Beton AŞ'de tesis müdürlüğü görevinde bulundu ve 2006 yılından itibaren de kendi şirketinde Antalya merkez ilçelerinde geoteknik rapor, statik proje müellifliği, taahhüt işleri yaptı.

1 Şubat 2020 tarihinden itibaren Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde özel bir emlak firmasını temsilcisi olarak hizmet vermekteydi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN