Ömür Gedik kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, hastalığı ne? Kötü haberi kendisi duyurdu

Ömür Gedik kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, hastalığı ne? Kötü haberi kendisi duyurdu

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tedavisi olmayan romatoid artrit (iltihaplı romatizma) hastalığı teşhisi konduğunu belirten Ömür Gedik, bağışıklık sisteminin normalden fazla çalışması dolayısıyla kahve, patlıcan ve domates gibi birkaç gıda ürününü hayatından çıkardığını söyledi. İşte, Ömür Gedik biyografisi...

Uzun süredir romatoid artrit (iltihaplı romatizma) rahatsızlığıyla savaştığını açıklayan Ömür Gedik, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. 2020'nin yaz aylarında Bodrum'da çektirdiği bir fotoğrafı paylaşan ünlü şarkıcı, hastalığı hakkında şunları yazdı:

"Sizin de otoimmün hastalığınız var mı? Eklem ağrısı bile bir belirti. Ben kendi kendine zarar verenlerdenim, yani otoimmün bir hastalığım var. Bağışıklık sistemim olması gerekenden fazla çalışıyor ama bana iyilik yapacağına yanlışlıkla vücudumun normal dokularına ve organlarına saldırıyor. Yani düşmanlarla savaşacak olan askerlerim gelip beni vuruyor.

ÖMÜR GEDİK'İN HASTALIĞI NE, SAĞLIK DURUMU NASIL?

Bendeki otoimmün hastalık 'romatoid artrit', yani 'iltihaplı romatizma' kronik bir inflamatuar bozukluk aslında. Bulaşıcı değil, neden kaynaklandığı bilinmiyor ve eklem, akciğer, kalp ve kan damarlarına saldırabiliyor. Tedavisi yok!

Bir süredir eklem ağrılarımdaki azalmanın farkındayım. Bir kaç hafta sonra sırasıyla domates, patates, patlıcan, soya, biber ve kahveyi de teker teker hayatımdan çıkararak sonuca etkilerini değerlendireceğim. Eğer sizin de herhangi bir rahatsızlığınız varsa eliminasyon diyeti yapmanızı ve hangi besinin size zarar verdiğini görmenizi öneririm."

96123724-189624758756082-5255333270425306785-n.jpg

ÖMÜR GEDİK'İN HAYAT HİKAYESİ

22 Aralık 1970 tarihinde dünyaya geldi.

1992'de Boğaziçi Üniversitesi, İngiliz Filolojisi'nden mezun oldu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Sabah Dergi Grubu'nda çalışmaya başlayan Ömür Gedik, 1993'te Hürriyet'e geçti. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Hazırlık Bölümü'nde 1 sene ders verdi.

1999 yılında Hürriyet Kültür Sanat Servisi'nde görev yapmaya başlayan Ömür Gedik, Hürriyet Kelebek'te ağırlıklı olarak sinema üzerine köşe yazarlığı yaptı.

2004'te televizyonculuğa başlayan Ömür Gedik, TV8'de sinema içerikli Stüdyo programını hazırladı ve sundu. 2005'te Kanal D'de yayınlanan sinema programı Cinemania'yı hazırlayıp sundu.

2012 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde sunuculuk yaptı.

Ömür Gedik üniversite yıllarında kendi kurduğu grupla başladığı müzik hayatını Teoman, Burak Kut ve Halil Sezai ile düet yaptığı ilk maxi single'ı 'Portakal, Orda Kal' ile profesyonelliğe taşıdı.

Halil Sezai ile seslendirdiği Paramparça o yılın en çok dinlenen ikinci şarkısı oldu. Bunun ardından ünlü İtalyan şarkıcı Al Bano ile düet yapan ve İskender Paydaş ile çalıştı.

2015 yılında çıkarttığı 'Hey Onbeşli' ve 'Karşılaşma' isimli single çalışmalarıyla sevenleriyle buluşan Gedik, çeşitli festival ve etkinliklerde sahne aldı.

47583159-527553464392686-8614452757536985994-n.jpg

Ömür Gedik, kısa adı Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği'nin (HAÇİKO) kurucu başkanıdır. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şubat 2011'de hayvansever sanatçılarla yaptığı toplantıda yer alan Ömür Gedik, HAYTAP ile ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonlarda hayvan hakları konusunda çalışmalar yaptı.

Ömür Gedik tüm geliri hayvanlar yararına kullanılan 'Hop Dedik Orda Kal' isimli single albümünde Teoman ile 'Portakal Orda Kal', Burak Kut ile 'Aşk Var Ya', Halil Sezai Paracıkoğlu ile 'Paramparça' isimli şarkılarında düetler yaptı.

ÖZEL YAŞAMI

1970 doğumlu olan Ömür Gedik, 2021 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

1991-1992 yıllarında Soner Gedik ile evli kaldı. Bu evliliğinden 'Tayga' (d.1995) adında kızı oldu. 2008 yılında şarkıcı Ferhat Göçer ile dünyalarını birleştirdi fakat çift evlenmedi.

Ömür Gedik 1.64 metre boyunda, 58 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @omurgedik, Twitter'da @omurgedik kullanıcı adıyla yer almaktadır.

omur-gedik-sli-1-16-9-1553418919.jpg
Ömür Gedik'in kızı Tayga, 2019 yılında Mete Akınal ile evlendi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN