Soner Polat kimdir? Ne zaman ve neden öldü, hangi görevlerde bulundu? İşte biyografisi

Soner Polat kimdir? Ne zaman ve neden öldü, hangi görevlerde bulundu? İşte biyografisi

Deniz Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra çeşitli savaş gemilerinde görev yapan Soner Polat, Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulundu. TSK'dan emekli olduktan sonra Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 30 Eylül 2019 tarihinde 60 yaşında hayatını kaybetti. İşte, Soner Polat'ın hayatı...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) çeşitli görevlerde bulunan Soner Polat, İtalya'da Türkiye'nin Roma Deniz Ataşeliği görevinde bulundu. Askeri hayatı sona erdikten sonra siyasete giren deneyimli isim, vefatına kadar Vatan Partisi'nde siyaset yaptı.

SONER POLAT'IN HAYAT HİKAYESİ

1956 yılında dünyaya geldi.

1979 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu. Sırasıyla Deniz Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirdi. Daha sonra NATO Savunma Koleji'nde eğitim aldı.

Mezuniyetinin ardından çeşitli savaş gemilerinde görev yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Gemisi (TCG) Turgutreis (F-241) Komutanlığı'nı deruhte etti. Burak sınıfı korvetlerin komodoru oldu.

Genelkurmay karargahında istihbarat görevlerinde çalıştıktan sonra İtalya'da Roma Deniz Ataşeliği görevini deruhte etti. Yurt dışı görevinden sonra Deniz Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanlığı görevine getirildi.

2005 yılında tuğamiralliğe terfi etti, Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı görevine getirildi. 2 yıl bu görevde kaldıktan sonra 2007-2009 yılları arası Mersin'de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı olarak görev aldı.

2009 yılında tümamiralliğe terfi ederek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Daire Başkanlığı'na atandı.

2015 yılında Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

30 Eylül 2019 tarihinde 63 yaşında hayatını kaybetti.

polatkapak.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN