Gelecek Partili Özcan'dan Katar yorumu: 128 milyar doları satmasaydın bu muameleyi görmezdin

Gelecek Partili Serkan Özcan KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu. Türkiye- Katar ortak basınında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yöneltilen "Katar'a mali destek talep etmek için mi geldiniz? sorusu tartışma konusu oldu. Özcan, yöneltilen sorunun onur kırıcı olduğunu ifade ederek, "128 milyar dolar satmasaydın gidip Katar'da bu soruya muhatap olmazdın" ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Özcan, Katar'da, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sorulan "Katar'a mali destek talep etmek için mi geldiniz?" sorusuna değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mandacı ekonomist söylemi üzerinden, "Asıl mandacı sensin. 128 milyar doları satmasaydın, Katar'da bu sorunun muhatabı olmazdık" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE-BAE-KATAR İLİŞKİLERİ SİL BAŞTAN

Son dönemlerde Türkiye- BAE ve Katar ilişkilerinde sil baştan yapan AK Parti iktidarı, geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Ankara'da bir araya geldi. Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'a ziyarette bulundu.

"KATAR'A MALİ DESTEK İ TALEP ETMEK İÇİN Mİ GELDİNİZ?"

Dün Türkiye-Katar ortak basın toplantısında dikkat çeken bir soru Türkiye gündemine oturdu. Yabancı bir gazetecinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yönelttiği "Katar'a mali destek talep etmek için mi geldiniz? soru tartışma konusu olurken, Çavuşoğlu'nun verdiği cevapta bir o kadar dikkat çekiciydi. TRT ise basın toplantısı sırasına sorulan sorudan dolayı yayını kesti.

"128 MİLYAR DOLARI SATMASAYDIN O SORUYA MARUZ KALMAZDIK"

Tüm bunlar yaşanırken, gözler tekrardan Türkiye'de yaşanan ekonomik krize çevrildi. Gelecek Partili Serkan Özcan, Türkiye'ye yöneltilen sorunun onur kırıcı olduğunu ifade ederek, asıl mandacının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi. Özcan konuya ilişkin, "Evet Katar ve BAE'nin siyasi önemleri var ama bunu sen bu ülkeye nasıl yaparsın? Köküne kadar mandacı sensin. Sen mandacı olmasan ülkenin 128 milyar dolar satmasaydın gidip Katar'da bu soruya muhatap olmazdın. Sen mandacı olmasan BAE ile swap yapmak için ayağına gitmezsin. Sen mandacı olmasan bu ülkenin varlıklarını üç kuruş paraya satmazsın. Asıl feryat edilecek şey ise TRT'nin yayını kesmesi " yorumunda bulundu.

"2022 YILINDA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİR 6 BİN DOLAR DÜŞEBİLİR"

Dışta ve içte yaşanılan sorumların sebebinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunun altını çizen Özcan, "Kur 2022 yılında şu anki gibi devam ederse bizim kişi başı milli gelirimiz 6 bin küsur dolara düşürüyor" dedi.

"GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 35'İN ÜZERİNDE"

TÜİK rakamlarının reel enflasyonu göstermediğini ifade eden Özcan, 2022 yılında TÜİK enflasyon oranının yüzde 35'in üzerinde olacağını söyledi. Özcan" Enflasyonun yüzde 50'nin altında olmadığına eminim, ENAG'ın yayınladığı verilerinde üzerinde olabilir. Ama yüzde 50'nin üstü için bir şey söyleyemem" diye konuştu.

"ÇİN MODELİ HİKAYESİ YAZMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Çin tipi ekonomik modelin 6 ay da tamamlanması açıklamalarını 'komik' olarak değerlendiren Özcan, 40 önceki ekonomik modele neden geçiyoruz? tepkisini verdi. Özcan, "Her gün kanayan değer kaybeden bir Türk lirası var. Bu sürüklendiğimiz yerde bir hikaye yazmanız lazım. Çünkü ülkenin gündemi ekonomi. Bundan Çin modeli, hikayeyi yazdılar" dedi.

"AK PARTİ'DE SEÇİM KORKUSU YAŞANIYOR"

AK Parti'de seçim kaybetme korkusunun yaşandığını ifade eden Özcan, uyguladıkları modeli meşrulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Yaşanılan tehlikeye dikkat çeken Özcan, "Bir kaç tane koltuk sevdalısı fırsat bu fırsat diyerek bu yalan rüzgarında koltuklara yapışarak katılıyorlar. Başta bir cehalet var bu cehaleti besleyen ekstra bir cehalet var" ifadesini kullandı.

"DÖVİZ LİKİDİTESİ KURUDU"

Türkiye Merkez Bankası rezervlerine değinen Özcan, döviz likiditesi kuruduğu için iktidarın bu modele geçtiklerini söyledi. Özcan, uygulanan yeni ekonomik modelinse Türk lirasında kalanlara ceza olarak yorumladı. Özcan, "Türkiye döviz krizi var ve bu ödemeler dengesi krizine dönmesine endişe den hem yerli hem yabancı yatırımcı var" dedi.

"KAVCIOĞLU'NA GÖREVİ YAPTIRILMIYOR"

Özcan, Merkez Bankası bağımsızlığına tartışmaları hakkında ise Başkan Şahap Kavcıoğlu'nun ciddiye alınmamasının yanı sıra görevinin yaptırılmadığını söyledi. Özcan, Kavcıoğlu'nun bulunduğu konumda etkisiz olduğunu belirterek, Erdoğan'ın söylemleriyle kurun düşebileceği yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN