Mustafa Karaalioğlu: BAE'nin 15 Temmuz'daki rolleriyle hesaplaştık mı?

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da gündeme dair sıcak konuları değerlendirdi. Programda, AK Parti iktidarının yeni ekonomik modeli ve Türkiye-BAE ilişkileri konuşuldu. Karaalioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) fiili lideri Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüşmesi hakkında, "15 Temmuz'daki rolleriyle hesaplaştık mı?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanılan ekonomik krizi Kurtuluş Savaşı'na benzetmesi siyasette tartışma konusu oldu. Ekonomideki sorunları dış güçlere bağlayan Erdoğan, yaşanılan krizi eleştirenleri ise 'mandacı iktisatçılar' diye değerlendirdi. Mustafa Karaalioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarına ilişkin, "Erdoğan'ın mandacı iktisatçılar dediği ona seçim kazandıranlardı" diye ifade etti.

"ÖNGÖRÜLEMEZ BİR YÖNETİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Bizim milli mücadelemiz bir stratejik plana dayanıyordu" diyen Taha Akyol, "Kötü yönetimin adına Kurtuluş Savaşı denilemez" diye ifade etti. Akyol, AK Parti iktidarının 'deniyoruz' dediği ekonomik modeli hakkında, "Burada en önemli husus bu ani model değişikliğinin AK Parti'nin programında yer almayışı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğinden bu yana iki tane orta vadeli program açıklandı. Bir yatırımcı olarak ya Berat Albayrak'ın ya da Lütfi Elvan'ın programlarına göre adım atılıyordu. Ama şu an program aniden değişti. Fakat Resmi Gazete'de bu yeni program yok. Öngörülemez bir yönetimle karşı karşıyayız" dedi.

"CUMHURBAŞKANI FAİZE KARŞI DİNİ REFERANSLI BİR SEÇİM KAMPANYASI BAŞLATTI"

Karaalioğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, faize karşı dini referanslı bir kampanya başlattı" diyerek, "Sayın Erdoğan kendi inandığı enflasyona toplumun da inandığını düşünüyor. Erdoğan, vatan, millet, Sakarya dozuyla seçime giriyor. Bu kararlar ülkeye telafi edilemez hasarlar bırakacak" diye konuştu.

Yaşanan kur krizinden dolayı Türkiye'nin sadece yabancılar için ucuzlaştığını ifade eden Karaalioğlu, "Ülkenin borsa değeri 1 dolar civarında dolaşıyor. Erdoğan'ın, milli ekonomi ve vatan, millet, Sakarya ile seçime gideceğini biliyorduk. Ve bu kampanyayı da başlattılar. Ekonomide bir Kurtuluş Savaşı başlatıyor. Neye, kime karşı belli değil" dedi

"MANDACI İKTİSATÇILAR ERDOĞAN'A SEÇİM KAZANDIRANLARDI"

Karaalioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Ülkemizi mandacı iktisatçıların arzuladığı şekilde küçültecek" ifadesi hakkında, "Mandacı iktisatçılar dedikleri 19 yıllık AK Parti iktidarının 2013 yıllarına kadar gelen başarı modellerinin savunanlar. Onu Erdoğan'da savunuyordu. Erdoğan'ın mandacı iktisatçılar dediği kişiler ona seçimi kazandıran modeldi" dedi.

"ARAPLAR, YATIRIM YAPSIN DİYE BEŞTEPE'DE TÖRENLE KARŞILANDILAR"

15 Temmuz Darbesi'ni finanse ettikleri iddiasıyla Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yıllardır devam eden ve karşılıklı suçlamalarla gergin bir süreç takip eden ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı. Akyol, Türkiye-BAE ilişkisinin sil baştan tekrar başlaması hakkında, "Araplarla, 7 yıl devam eden bir kavga sonunda yatırım yapsınlar diye Beştepe'de büyük bir törenle karşıladılar" ifadesini kullandı.

"BU KÜÇÜK ÜLKENİN 15 TEMMUZ'DAKİ ROLLERİYLE HESAPLAŞTIK MI?"

Türkiye-BAE ilişkisi hakkında "Geriye dönmemizi gerektiren bir örnek" diyen Karaalioğlu, "BAE bize karşı yapılan darbenin faili. Bizzat Sayın Erdoğan "Gelir hesabını sorarız" diye dünyaya ilan etti. Peki darbe tertip eden bu küçük ülkenin 15 Temmuz'daki rolleriyle hesaplaştık mı? Sayın Erdoğan çıkıp bize "Bizden özür dilediler ya da darbede rolümüz yok dediler" açıklaması yapmak zorunda. 15 Temmuz bahsi prensin gitmiş olmasıyla kapanırsa Türkiye'nin dünyaya nizamat veren söylemlerini ve havasının söndürür" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN