Sedat Peker'i hedef almıştı: Cenk Çelik'in vurulma anı saniye saniye görüntülendi

Geçtiğimiz günlerde başından vurularak ağır yaralanan Cenk Çelik'in vurulma anlarına dair kamera görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde Cenk Çelik'i vuran ve daha öncesinde de cinayetten aranan zanlı ve kullandığı 30 mermi alan Glock marka tabanca görülüyor.

Cenk Çelik'in vurulma anına dair kamera görüntülerine ulaşıldı. İddialara göre zanlı halihazırda 2 Ağustos'ta Adana'da işlenmiş olan bir cinayetten dolayı zaten aranıyordu.

Cenk Çelik'i silahla vurduğu şüphesiyle aranan Özgür B. yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne'de yakalandı. Şüpheli adliyeye sevk edilirken yaralama anı ve şüphelinin kaçtığı anlar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

EŞKAL DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÜST ÜSTE KIYAFET GİYMİŞ

Şüphelinin olaydan sonra eşkal değiştirmek adına üst üste giymiş olduğu kıyafetlerden birini çıkararak attığı ve atılan pantolonun cebindeki otel kartı sayesinde kimliğinin tespit edildiği öğrenildi.

17 Eylül 2022 tarihinde Ümraniye'de, Sedat Peker paylaşımlarıyla tanınan Cenk Çelik uğradığı silahlı saldırıda başından vurularak ağır yaralanmıştı. Saldırgan ise olayın ardından kaçarak izini bir süreliğine kaybettirmeyi başarmıştı.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ İLE YAKALANDI

Asayiş şube müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma kapsamında silahla yaralama anının güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi ve görüntülerde Cenk Çelik'in yanına yaklaşan bir kişinin ateş ederek kaçtığı görüldü. Olayda kullanılan silah ise bir süre sonra Suriye uyruklu bir çöp toplayıcısı tarafından bulunarak polise teslim edildi. İddialara göre silahın Glock marka olduğu ve toplamda 30 adet mermi alabilecek olan şarjörüyle beraber tek parça halinde bulunduğu bildirildi.

Şüpheliyi teşhis etmek için ise zanlıyı güvenlik kamera görüntülerinden takip eden polis önce şüphelinin düşürdüğü şapkasına, ardından kılık değiştirmek için çıkardığı pantolonuna ulaştı.

TAKSİ İLE EDİRNE'YE GİTTİ

Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin olaydan sonra bir taksiye bindiği ve toplamda 1400 lira ödeyerek Edirne'ye gittiği tespit edildi. Ardından şüphelinin saldırıdan 10 gün önce Mersin'den İstanbul'a geldiği ve bir otele yerleşerek saldırı için hazırlık yaptığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Öte yandan, Edirne'de düzenlenen operasyon sayesinde tam da yurt dışına çıkmak için hazırlanırken, bağlantı kurduğu insan kaçakçılarının tespit edilmesinin ardından Özgür B. yakalanarak İstanbul'a getirildi. Şüphelinin sorgusu Cinayet Büro Amirliğinde yapıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ, HATTA "BEN İSTANBUL'A HİÇ GELMEDİM" DEDİ

Bir diğer yandan şüphelinin ifadesinde suçlamaları kabul etmediği ve "Ben İstanbul'a hiç gelmedim" dediği de öğrenildi. Polis soruşturması kapsamında yakalanan Özgür B.'nin, bu iddiaların ardından araştırılması ile ortaya başka gerçekler de çıktı. İddialara göre Özgür B.'nin, 2 Ağustos 2022 tarihinde Adana'nın Seyhan ilçesinde Ergin Opçin'in öldürülmesiyle ilgili arandığı ortaya çıktı. O tarihte motosikletli iki kişinin saldırısına uğrayan Ergin Opçin öldürülmüştü. Polis olayda silahı kullanan Tarık T.'yi kısa sürede yakalamıştı. Özgür B.'nin o olayda, motosikleti kullanan kişi olarak arandığı öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor. O anlar ise kameralara böyle kaydedildi.