Karayılan Ankara patlamasını mı kastetti?: Metropolleri patlatırız

Karayılan Ankara patlamasını mı kastetti?: Metropolleri patlatırız

Ankara'daki terör saldırısı PKK elebaşı Murat Karayılan'ın "Metropollerde bomba patlatırız" açıklamasını akıllara getirdi.

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan iki hafta önce "Ölümsüzler taburu metropollere saldırır" açıklaması yaptı. Ankara'daki saldırının bir Twitter adresinden bir gün önce açıklanması şüphelere neden olurken, Karayılan'ın açıklaması da gözleri PKK'ya çevirdi. 

Ankara'da sabaha saatlerinde yaşanan ve 86 kişinin öldüğü saldırı sonrası bazı kesimler devlet ve polisi suçlarken, PKK yönetici Murat Karayılan'ın iki hafta önce yaptığı bir açıklama akıllara geldi.

Şehirlerde harekete geçeriz

Karayılan, Beytüşşebap'ta 2 askerin şehit edilmesinin ardından terör örgütünün ağır darbe yediği saldırıyla ilgili, tehdit gibi açıklamasında, "Ha yarın onlar şehirlerde daha fazla katliama yönelirlerse o zaman Ölümsüzler Taburu da metropollerde harekete geçer" diye konuşmuştu.

Ankara'daki saldırının tıpki 5 Haziran'daki Diyarbakır HDP mitingi gibi seçimler öncesine denk geterilen zamanlaması "Kimin işine yarar" sorusunu da akıllara getirdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN