Karbonhidrat mı yoksa yağlar mı daha masum?

Karbonhidrat mı yoksa 
yağlar mı daha masum?

ABD'de yapılan ve sonuçları Cell Metabolism dergisinde yayımlanan bir araştırma, kilo vermek için karbonhidratlardan çok yağı kesmenin daha fazla işe yaradığını ortaya koydu.

Araştırma, başta günde 2 bin 700 kalori verilen 19 kişinin iki haftalık süreç içinde kalori alımının, ya karbonhidratları ya da yağları keserek, üçte bir oranında azaltıldığı belirtildi.

Katılımcıların soludukları karbondioksit ve oksijen, ayrıca idrarlarındaki azot miktarlarının incelendiği araştırmada, altı günün sonunda yağ alımını kesenlerin vücut yağlarından ortalama 463 gram verdiği, karbonhidratları kesenlerin kilo kaybının ise ortalama 245 gram olduğu gözlendi.

Araştırmada öte yandan kilo vermek için karbonhidrat alımının kesilmesinin önemine de dikkat çekildi. 

Prof. Dr. Canan Karatay gibi aksini savunanlar da var 

Bilim dünyasında karbonhidrat alımını kısıtlamanın, göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmanın en iyi yolu olduğu, daha az karbonhidratın insülin seviyelerinin düşmesini, dolayısıyla vücut depolarındaki yağların serbest kalmasını sağladığı savunuluyordu.

Sağlıklı beslenme ile ilgili kitapları en çok satanlar listelerinden inmeyen Prof. Dr. Canan Karatay ise araştırmanın tam tersine “Yağ yemezseniz şişmanlarsınız; yağ yiyerek zayıflayabilirsiniz” görüşünü savunan isimlerin başında geliyor. 

Prof. Dr. Canan Karatay, bu sözlerini TIME dergisinin, kapak yaptığı “tereyağı” konusuyla da doğrulamıştı.

Karbonhidratlar mı yoksa 'sağlıklı' yağlar mı masum? İşte tıp dünyasını bölen yeni bir tartışma konusu!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN