Kars'ta yangına TOMA'lı müdahale

Kars'ta yangına TOMA'lı müdahale

Kars'ta kale yakınlarında çıkan örtü yangını, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) yardımıyla söndürüldü.

Dereiçi Mahallesi'ndeki Kars Kalesi yakınlarında henüz bilinmeyen nedenle başlayan örtü yangını, alandaki otların kuru olması ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Durumu fark eden vatandaşların ihbarıyla yönlendirilen itfaiye çalışanları yangına müdahale etti.

Yangının yayılması, arazinin sarp olması ve alevlerin ormanlık alana sıçrama ihtimali üzerine İl Emniyet Müdürlüğünce bölgeye TOMA gönderildi.

Söndürme çalışmalarına TOMA'nın da katılmasının ardından yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık bir saatlik çalışmayla söndürülen yangında, bölgedeki otlar yandı.

Ekiplerin, soğutma çalışmaları sürüyor. 

KARS/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN