Kartal'da Sergen Yalçın efekti | Rizespor 2-1 Beşiktaş

Kartal'da Sergen Yalçın efekti | Rizespor 2-1 Beşiktaş

Beşiktaş, yeni teknik direktörü Sergen Yalçın ile çıktığı ilk maçta, Rizespor'u deplasmanda Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül'ün golleriyle 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar aldığı 3 puanla, 5 maçlık yenilgi serisine son vermiş oldu.

Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Rizespor'u 2-1 mağlup etti. Sergen Yalçın, ilk maçında üç puanla tanışırken, Beşiktaş'ın ligde süren iki haftalık galibiyet hasreti sona erdi.

20-02/01/rize-besiktas-depo-3.jpg

Beşiktaş Burak Yılmaz'ın 29. dakikada attığı golle öne geçerken, Rizespor, 36. dakikada Skoda ile beraberliği yakaladı. İkinci yarıda Beşiktaş'a göre daha net fırsatlar bulan Rizespor, yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Maçın sonucunu Gökhan Gönül'ün 79. dakikada attığı gol belirledi.

20-02/01/rize-besiktas-iha6.jpg

Karşılaşmada Beşiktaş savunmasında yapılan hatalar dikkat çekti. Siyah-beyazlı ekibin yediği gol dışında savunma hattına yapılan hatalara rağmen Rizespor, girdiği pozisyonlarda bir golden fazlasını değerlendiremedi.

20-02/01/rize-besiktas-depo-8.jpg

Sergen Yalçın, ilk maçında Göztepe maçının 11'den 4 değişikliğe gitti. Göztepe karşısında cezalı duruma düşen Necip'in yanı sıra Douglas, Rıdvan ve Boyd´un yerine ilk 11'de Gökhan, Caner, Ljajic ve cezası biten Elneny yer aldı.

20-02/01/rize-besiktas-depo-9.jpg

Beşiktaş'ın başındaki ilk maçında Sergen Yalçın'ın taktiksel değişikliğe gittiği gözlendi. Beşiktaş, Abdullah Avcı'ya göre daha hızlı hücum hattına çıkmaya çalışırken, ön alanda yaptığı presle de dikkat çekti.

20-02/01/aw924532_12.jpg

Siyah-beyazlıların yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Yalçın şunları söyledi:

Bulunduğumuz mevcut şartla sebebiyle çok zor bir müsabaka oynadık. Maçtan önce yaptığımız konuşmada da bu maçı mutlaka kazanmamız gerektiğini söyledik. Taraftarımızın kenetlenmesi, taraftarımızın bize güvenmesi. Taraftarsız, Beşiktaş'ın olma şansı hiç yok. Kazandığımız için mutluyuz. Biraz normale döndük diyebiliriz. İlk 45 dakika iyi oynadık. 3 gün içerisinde oyunculara mentaliteyi aşılamaya çalıştık. İkinci yarı Rizespor oyuna ortak oldu. 60. dakikadan sonra oyuncularımız biraz yoruldu. Gökhan Gönül'ün attığı müthiş golle kazandık. Başlangıçlar her zaman önemlidir. Bunu biliyoruz.

"GERÇEKTEN ÇOK ŞAŞIRDIM"

İmza töreninde de inanılmaz bir ilgi vardı. Hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Gerçekten çok şaşırdım. Taraftarın bu kadar sevgisi olması beni heyecanlandırıyor. Kariyerimde çok maça çıktım ama bu kadar heyecanlanmadım.

"KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"

Şu an çok büyük bir sorumluluğumuz var. Ben ve ekip arkadaşlarımızın bu sorumluluğu kaldıracak gücü de var. Herkes bunu bilsin. Kimsenin şüphesi olmasın. Şu an şartlarımız çok zor. Mental olarak aşağıda bir takım var. Tekrar oyuna dönmemiz lazım. Bu galibiyet önemliydi.

20-02/01/aw924532_10.jpg

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

6. dakikada Diaby'nin pasında ceza alanı içinde topla buluşan Gökhan Gönül, bekletmeden topu Burak Yılmaz'a çıkardı. Burak Yılmaz, topu kontrol ettikten sonra vuruşunu yaptı ancak savunmadan seken top Kaleci Gökhan Akkan'da kaldı.

29. dakikada Ljajic'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Atiba Hutchinson bekletmeden Burak Yılmaz'ı gördü. Burak Yılmaz, penaltı noktasının önünden sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 1-0

35. dakikada Mykola Morozyuk'un ortasında Victor Ruiz'in kafasından seken top ceza alanı içine yükseldi. Milan Skoda, kalesini zamanında terk edemeyen Loris Karius'tan önce kafa vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturdu. 1-1

20-02/01/aw924485_11.jpg

47. dakikada Boldrin kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçti. Fernando Boldrin, uzak mesafe olmasına rağmen kaleyi düşündü ancak top üstten auta çıktı.

60. dakikada savunmanın arkasına çok iyi sarkan Aminu Umar'ın, Loris Karius'un üzerinden aşırttığı top direkten döndü.

70. dakikada Çaykur Rizespor'da Aminu Umar, Loris Karius ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ceza alanı içinden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak top yandan auta çıktı.

79. dakikada Burak Yılmaz ile verkaça giren Adem Ljajic pasını Gökhan Gönül'e çıkardı. Gökhan Gönül, ceza alanı sağ çaprazından yaptığı vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. 2-1

20-02/01/rize-besiktas-iha4.jpg

RİZESPOR 1-2 BEŞİKTAŞ

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Ümit Öztürk, İsmail Şencan, Kamil Çetin

Rizespor: Gökhan, Moroziuk, Ivanildo, Talbi, Melnjak, Diomande (Andriy Boryachuk dk. 83 ?), Abdullah, Oğulcan (Denis Garmash dk. 58), Boldrin, Umar Aminu, Skoda
Yedekler: Tarık, Zafer, Burak Albayrak, Abarhoun, Orhan Ovacıklı, Yan Sasse, Atakan Akkaynak, Oğuz Kağan
Teknik Direktör: İsmail Kartal

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Vida, Ruiz, Caner, Elneny, Atiba, Diaby (Boyd dk. 74), Ljajiç (Kartal dk. 83 ?), N'Koudou (Güven dk. 89 ?), Burak
Yedekler: Utku, Roco, Douglas, Umut, Rebocho, Mertcan, Kaan
Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Goller: Scoda (dk. 35) (Çaykur Rizespor), Burak Yılmaz (dk. 29), Gökhan Gönül (dk. 79) (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Diomande, Ivanildo (Çaykur Rizespor)

20-02/01/rize-besiktas-depo-2.jpg

20-02/01/rize-besiktas-iha3.jpg

20-02/01/rizespor-besiktas-depo-1.jpg

20-02/01/rize-besiktas-iha2.jpg

20-02/01/rize-besiktas-iha1.jpg

20-02/01/rize-besiktas-iha.jpg

20-02/01/rize-besiktas-depo-6.jpg

20-02/01/rize-besiktas-depo-10.jpg

20-02/01/rize-besiktas-depo-5.jpg

20-02/01/rize-besiktas-depo-11.jpg

 20-02/01/aw924507_05.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN