Katar da S-400 için harekete geçti! Rusya ile görüşme başlıyor

Katar da S-400 için harekete geçti! Rusya ile görüşme başlıyor

Türkiye’nin ardından, Ortadoğu’daki yakın müttefiki Katar da Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almak için harekete geçti.

 Rusya’nın Tass haber ajansı, Katar’ın Moskova’dan S-400 hava savunma sistemi almak için görüşmelere başladığını duyurdu.

Katar'ın Moskova Büyükelçisi Fahad Mohammad el Attiyah, konuyla ilgili görüşmelerde büyük ilerleme sağlandığını belirtti.

Ekim ayında iki ülke arasında askeri işbirliği anlaşması imzalandığını hatırlatan Moskova Büyükelçisi, askeri eğitim konusunda da Rusya’yla birlikte çalışacaklarını ifade etti.

Haziran ayında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır, ‘terörü desteklemek’le suçladıkları Katar’a ambargo kararı almışlardı. Körfez ülkeleri ve Katar arasında 5 Haziran 2017'de patlayan kriz, hâlen çözülebilmiş değil.

İddiaları reddeden Katar ise, bu ülkelerin kendi politikalarını Doha’ya dikte etmeye çalıştığını belirtiyor.

Katar’la yakın müttefik olan Türkiye ile Rusya arasında S-400 imzaları, 29 Aralık’ta Ankara'da atılmıştı. Moskova’dan S-400 sistemlerini satın alan ilk NATO ülkesi olacak olan Türkiye, anlaşma uyarınca Rusya’ya 2.5 milyar dolar ödeme yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN