Katar'dan ablukayı kırmak için yeni hamle: 4 bin inek havadan taşınacak

Katar'dan ablukayı kırmak için yeni hamle: 4 bin inek havadan  taşınacak

Körfez ülkeleri ve Mısır’ın abluka altına aldığı Katar, ablukayı kırmak için ilginç yöntemleri denemeye başladı. Ülkedeki zengin iş insanı Mutaz el Khayyat, Avustralya ve ABD’den satın alınan 4 bin ineği ülkedeki süt krizini sona erdirmek için uçaklarla Katar’a getirmeye karar verdi.

ABD merkezli Bloomberg'in haberine göre, Katar Havayolları’nın 60 uçuşuna mâl olacak dev nakliyatla, ülkede baş göstermeye başyana gıda krizinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Power International Holding'in CEO'su el Khayyat "Vakit, Katar için çalışma vakti" ifadesinde bulundu. Katar'ın başkenti Doha'nın 50 kilometre dışındaki hayvancılık faaliyetlerini daha fazla geliştireceğini açıklayan Katarlı iş insanı, "Muhtemelen Temmuz ayının ortasından itibaren süt üretmeye başlayacağız" ifadesinde bulundu. 

KATAR ABLUKAYI BÖYLE BYPASS EDİYOR

Öte yandan,yakın komşuları Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından kara, hava ve deniz sınırları kapatılan Katar, ablukayı bypass etmenin yollarını arıyor.. Katar gemileri Umman'daki Sahar Limanı'na göndererek aştı. İlk geminin ardından iki geminin daha limana doğru yola çıktığı bildiriliyor.

Katar liman yetkilileri, yaşanan diplomatik kriz sonrasında oluşan ablukanın 'etrafından dolaşan' hamleye ilişkin bilgileri paylaştı. Doha'daki Hamad Limanı'ndan hareket eden bir kargo gemisi, Umman'daki Sahar Limanı'na ulaştı. Maersk isimli küresel deniz taşımacılığı şirketi daha önce Katar'a gelen kargo gemileri için Umman'daki limanların kullanılacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN