Katar'dan İsrail'e kınama

Katar'dan İsrail'e kınama

Katar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına karşı gösteri düzenleyen Filistinlilere yönelik sert müdahaleleri kınadı.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Filistinli göstericilere karşı İsrail güçlerince yapılan müdahale şiddetle kınanarak, "Filistinli göstericilerden onlarca kişinin, işgalci İsrail güçleri tarafından şehit ve yaralı düşmesi çirkin bir cinayet olup barışçıl gösterilere karşı yapılmış açık bir ihlaldir." ifadelerine yer verildi.

KATAR'DAN FİLİSTİN ÇAĞRISI

"İşgalci İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı ihlallerin durdurulması ve Filistin halkının korunması" için uluslararası topluma çağrıda bulunulan açıklamada, Katar'ın, 1967 sınırları üzerinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmasına, Filistin halkına ve davasına olan desteği yinelendi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto eden Filistinliler, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria ile Gazze Şeridi'nde gösteriler düzenlemişti. İsrail güçlerinin gösterilere müdahalesinde 4 Filistinli şehit olmuş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

DOHA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN