Katliamcı IŞİD’ciler aynı karede

Katliamcı IŞİD’ciler aynı karede

Türkiye’yi kana bulayan IŞİD’ci Yunus Durmaz, H. İbrahim Durgun ve M. Kadir Cabael’in Gar katliamından önce bir araya geldikleri ortaya çıktı. Saldırıdan sonra izini kaybettiren teröristler Gaziantep’teki operasyonlar sırasında kendini patlattı.

Terör örgütü IŞİD, son bir yılda Türkiye’de bir çok kanlı saldırı düzenledi. Bunlar arasında kanlı olanıysa 2015 Ekim’inde Ankara Gar Meydanı’nda düzenledi. Bu saldırının ardından başlatılan soruşturmada, saldırıların organizasyonunu örgütün Türkiye emiri Yunus Durmaz ile yardımcısı İbrahim Halil Durgun ve Mehmet Kadir Cebael’in yaptığı saptandı. Yapılan operastonlarda bu üç isme ulaşılamazken ele edilen dijital verileri inceleyen polis bombacıları aynı karede tespit etti. Teröristler Yunus Durmaz ile canlı bombaları Ankara’ya götüren H. İbrahim Durgun ve yine örgütün önemli isimlerinden M. Kadir Cebael, patlayıcıların saklandığı Akkent Mahallesi’ndeki deponun önünde Gar saldırısından 17 gün önce bir araya geldi. Saldırıdan sonra izini kaybettiren teröristlerin izine polis  Gaziantep’te ulaştı, ancak her üçü de operasyonlar sırasında üzerindeki bombaları patlatarak intihar etti.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Cebael’in ölümünün ardından ulaşılan yeni bilgi ve dokümanlar ışığında terör ve istihbarat birimleri, IŞİD saflarında yer alan kişilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN