Kazakistan Sputnik V aşısını onayladı

Kazakistan Sputnik V aşısını onayladı

Kazakistan, Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V koronavirüs aşısının ülke genelinde kullanımına onay verdi. Böylelikle Rus aşısını tescil eden 27'nci ülke oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele için Rusya tarafından geliştirilen Sputnik V'ye bir onay da Kazakistan'dan geldi. Kazakistan, Rus aşısının ülke enelinde kullanımını onayladı.

TESCİL EDEN 27'NCİ ÜLKE

Kovid-19'la ilgili Kurumlararası Komisyon tarafından yapılan açıklamada, Kazakistan’ın Kovid-19’a karşı geliştirilen "Sputnik V" (GamKovidVak) Rus aşısını tescil eden 27. ülke olduğu bildirildi.

Açıklamada, Karagandı İlaç Kompleksinde üretilen Sputnik V aşısının kullanımına ilişkin işlemlerin de tamamlandığı ve kayıt belgesi için Kazakistan Sağlık Bakanlığına başvuru yapıldığı kaydedildi.

Kazakistan, söz konusu komplekste şubat sonuna kadar 90 bin doz Sputnik V aşısını üreterek ülke genelinde dağıtmayı planlıyor.

Ülkeye ilk etapta Rusya’dan yaklaşık 20 bin doz Sputnik V aşısı getirilmiş, daha sonraki aşamalarda ise ülkede üretilen aşının kullanılacağı açıklanmıştı.

Tokayev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Sputnik V’nin Kazakistan’daki Karagandı İlaç Kompleksinde üretilmesine ilişkin anlaşma imzalanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN