KDP-İ 7 PKK militanını gözaltına aldı

KDP-İ 7 PKK militanını gözaltına aldı

İran'ın kuzeyinde faaliyet gösteren Kürdistan Demokrat Partisi –İran (KDP-İ) peşmergelerinin 26 mayıs akşam saatlerinde 7 PKK militanını gözaltına aldığını bildirildi.

24 mayıs'ta PKK ile girilen çatışmada iki peşmergesini kaybeden KDP-İ 7 PKK militanını gözaltına aldı.

Rudaw’da yer alan habere göre, KDP-İ Meclis üyesi Sıdık Derveşi, “Peşmergelerimiz bu akşam  İran sınırındaki Şino kentine geçmeye çalışırken PKK engeliyle karşılaştı. Buna karşılık peşmergelerimiz 7 PKK gerillasını gözaltına aldı” dedi.

Derveşi, “Peşmergelerimiz gözaltına aldığı 7 gerillayı iyi niyet gösterip serbest bıraktı.” dedi.


Kelaşin bölgesinde karargah inşa etmek isteyen KDP-İ birliği ile buna engel olmak isteyen PKK militanları arasında geçtiğimiz Pazar günü çatışma çıkmış ve Kadir Kerimi adlı peşmerge hayatını kaybetmişti.

Çatışmada yaralanan 3 peşmerge ise Erbil’in Soran ilçesindeki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Taraflar arasında çıkan bu gerginliğe Türkiye'deki Kürt parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Irak Kürdistan’ında faaliyet gösteren siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları olayı kınayarak protesto etti ve tarafların bir an önce uzlaşmaları çağrısında bulunmuşlardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN