Kedi ve köpeklere ücretsiz koronavirüs testi

Kedi ve köpeklere ücretsiz koronavirüs testi

Güney Kore’nin başkenti Seul’da, koronavirüse yakalanan insanlarla temas halinde bulunup semptom gösteren evcil köpek ve kediler ücretsiz Kovid-19 testine tabi tutulacak.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Video konferansla brifing veren Seul yetkilisi Park Yoo-mi, virüsün bulaştığı evcil hayvanların, evlerinde veya şehirdeki tesislerde 14 gün boyunca karantinaya alınması gerektiğini söyledi.

Güney Kore hükümeti geçtiğimiz hafta, güneydoğudaki Jinju kentindeki bir kedinin ilk kez Kovid-19 olduğunun tespit edilmesinden sonra, evcil hayvanların koronavirüs testi olması hakkında yönergeler yayınlamıştı. Associated Press’de yayınlanan habere göre, Kovid-19’a yakalandığı doğrulanan kedi, Jinju’daki bir dini tesisiyle bağlantılı onlarca koronavirüs hastası arasında bulunan bir anne ve kıza ait.

Park Yoo-mi, yetkililerin hafta başından itibaren evcil hayvanlara ücretsiz test yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Hayvanların virüsü insanlara taşıdığına dair hiçbir kanıt olmadığını söyleyen Seul yetkilileri, bütün hayvanlara değil, insanlarla yakın temasta bulundukları için yalnızca evcil hayvanlara ücretsiz koronavirüse testi yapılacağını belirtti.

Başkent Seul gibi diğer yerel yönetimler de, merkezi hükümetin yönergeleri doğrultusunda evcil hayvanlar için ücretsiz koronavirüs testi yapmayı planlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN