Kerbela'da göstericilere otomatik silahlarla ateş açıldı

Kerbela'da göstericilere otomatik silahlarla ateş açıldı

Irak'ın Kerbela kentinde vilayet binası önünde güvenlik güçleri, göstericilere gerçek mermiyle ateş açtı. Saldırıda bir kişi öldü, en az 40 kişi yaralandı. Irak İnsan Hakları Komiserliği de Kerbela'da kalabalığın dağılması için güvenlik güçlerinin otomatik silahlarla ateş açtığını duyurdu.

Irak'ın Kerbela vilayetindeki gösterilerde bir protestocu öldü, en az 40 kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları, vilayet binası önünde yaşanan olaylarda güvenlik güçlerinin göstericilere gerçek mermiyle ateş açtığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği 40 kişinin de yaralandığını söyledi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Öte yandan Parlamento'ya bağlı Irak İnsan Hakları Komiserliğinin yaptığı yazılı açıklamada, Kerbela'da kalabalığın dağılması için güvenlik güçlerinin otomatik silahlarla ateş açtığı kaydedildi. 

Süren hükümet karşıtı gösterilerden dolayı Kerbela'da 00.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildiği duyuruldu.

IRAK/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN