Kerime, FETÖ'cü bilişimcileri TRT'ye böyle taşımış

Kerime, FETÖ'cü bilişimcileri TRT'ye böyle taşımış

Terörle Mücadele ekipleri, darbe girişimi gecesi TRT yayınına müdahale etmekle görevlendirilen 5 bilişimciyi gözaltına aldı. Darbeci üstteğmen Kerime Kumaş’ın kullandığı helikopterle Vodafone Arena'ya getirilmeleri ve TRT'den kaçışları kameralara yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimindeBeşiktaş Vodafone Arena'ya inen helikopterlere ilişkin yaptığı çalışmada çarpıcı bilgilere ulaştı. Olayın öncesine ilişkin araştırmalarda bulunan polis, darbecilere televizyon yayınlarına müdahale edilmesine yardımcı olan FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 5 bilişim uzmanını gözaltına aldı. Mahkemece tutuklanan zanlılardan ikisinin daha önce STV ve Kaynak Holdink'te çalıştıkları öğrenildi.

16-08/10/4d2dadd0c734a5d1c3394f2497c1d49d-1470828062

ÜMRANİYE'DEN ALINMIŞLAR

FETÖ/PDY terör örgütü üyesi bilişimcilerin darbe gecesi yolculukları güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde bulunan bir örgüt evinde toplanan N.A., S.G., H.Ş, Ö.Ş. ve S.Ç isimli FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 5 bilişim uzmanı, Ümraniye’de bir plazaya getiriliyor. Buradan kalkan helikoptere bindirilen bilişim uzmanları, Vodafone Arena'ya getiriliyor. Üstteğmen Kerime Kumaş’ın kullandığı helikopterle Beşiktaş stadına inen darbeci askerlerin bir kısmı gasp ettikleri otobüslerle TRT’ye, bir kısmı ise Dijitürk binasına doğru yola çıkıyor.

16-08/10/f0d813b572631afc0a71c896356d5e5c-1470828070

İŞTE O GÖRÜNTÜLER



Terör örgütü üyesi bilişim uzmanları Ö.Ş ve S.Ç. Dijitürk’e giderken, N.A., S.G., H.Ş, darbeci askerler birlikte TRT binasına gidiyor. TRT binasına gelen darbeci askerler, burada önce korsan bildiriyi silah zoruyla spikere okutuyor ardından yanında getirdikleri FETÖ’cü bilişimcilerin yardımı ile yayına müdahale ediyor.

TRT binasında güvenlik kameralarına yansıya görüntülerde FETÖ’cü bilişimciler N.A., S.G., H.Ş, darbe girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından sivil kıyafetli olmanın da etkisi ile TRT binasının arka tarafından tellerden atlayarak kaçtıkları görülüyor.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN