Kerry: Rusya ile Suriye üzerindeki uçuşların güvenliği konusunda anlaşmaya hazırız

Kerry: Rusya ile Suriye üzerindeki uçuşların güvenliği konusunda anlaşmaya hazırız

ABD DIşişleri Bakanı Kerry, Suriye'deki uçuşların güvenliği konusunda Rusya ile anlaşmaya hazır olduklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin Rusya ile uluslararası krizi önlemek amacıyla Suriye üzerindeki uçuşların güvenliğinin sağlanması konusunda anlaşmaya hazır olduğunu bildirdi.

Açıklamalarında Rusya ile bu konuda faydalı bir diyalog kurabileceklerine inandığının altını çizen Kerry, "Bizim uçaklarımızın, pilotlarımızın Suriye'de gökyüzünde tehlikede olmaması ve uluslararası krizi önlemek için anlaşmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD ile Suriye'deki operasyonlar sırasında uçuşların güvenliğinin sağlanması için anlaşma teklifi hazırladığını ve ABD'ye gönderdiğini bildirmişti.

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN