Keşmir'de gösteri yapan kadınlar gözaltına alındı

Keşmir'de gösteri yapan kadınlar gözaltına alındı

Keşmir'de Hindistan yönetimine karşı düzenlenen protestoya katılan 13 kadın gösterici gözaltına alındı. 'Keşmir'in Kadınları' pankartı açan grupta, eyaletin şu anda tutuklu bulunan eski başbakanlarından Faruk Abdullah'ın kızı Safiye Abdullah da bulunuyor.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hindistan yönetimine karşı düzenlenen gösteride 13 kadın gözaltına alındı.

Polis, Srinagar'da Hindistan hükümetinin bölgenin özel statüsünü kaldırmasını ve insan hakları ihlallerini protesto eden grupta bulunan 13 kadın göstericinin gözaltına alındığını açıkladı. 

'Keşmir'in Kadınları' pankartı açan grupta, eyaletin şu anda tutuklu bulunan eski başbakanlarından Faruk Abdullah'ın kızı Safiye Abdullah'ın da yer aldığı belirtildi.

'HUZURU BOZMAKTAN' GÖZALTINA ALINDILAR

Göstericilerin 'Temel Haklara Saygı' ve 'Neden Cammu Keşmir'in statüsü düşürüldü?' yazılı pankartlar taşıdıkları da görüldü. 

Protestocular tarafından yayımlanan ortak bildiride, 'ihanete uğradıkları, aşağılandıkları ve şiddete maruz kaldıkları' ifade edilirken, gözaltında bulunan binlerce kişinin salıverilmesi ve insan hakları konusunda iyileştirme yapılması çağrısında bulunuldu. 

Polis, kadınların 'huzuru bozma suçlamasıyla' gözaltına alındıklarını bildirdi. 

SRİNAGAR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN