Kıbrıs halkı ikinci kez sandık başında, bu kez sadece Tatar ve Akıncı yarışacak

Kıbrıs halkı ikinci kez sandık başında, bu kez sadece Tatar ve Akıncı yarışacak

Kıbrıslılar bu hafta da sandık başına gitti, ilk turda yarışan 11 adaydan hiçbiri yüzde 50'den fazla oy alamadığı için cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı. Bu turda yarış Ersin Tatar ve Mustafa Akıncı arasında geçecek.

KKTC'de halk, 5 yıl görev yapacak cumhurbaşkanını seçmek için saat 08.00'den itibaren sandık başına gitmeye başladı.

TATAR İLE AKINCI YARIŞACAK

Seçimin ikinci turunda Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yarışacak.

11 Ekim'de yapılan seçimin ilk turunu Tatar oyların yüzde 32,34'ünü alarak birinci, Akıncı ise yüzde 29,80'ini alarak ikinci sırada tamamladı.

01-002.jpg

İlk turda yarışan 11 adaydan hiçbiri yüzde 50'den fazla oy alamadığı için cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı.

02.jpg

SONUÇLAR AKŞAM 20'DE AÇIKLANACAK

Oy kullanma işlemi saat 18.00'e kadar sürecek ve kayıtlı 199 bin 29 seçmen 738 sandıkta oy kullanabilecek.

03.jpg

Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların kapanmasının ardından sayıma geçilecek. YSK'nin seçimin sonucunu bu akşam 20.00'ye kadar açıklaması bekleniyor.

AKINCI ANKARA'YI SUÇLAMIŞTI

 

Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, ilk tur sonrası "Siz, 'Sizin cumhurbaşkanınız bu olacak' deme hak ve yetkisine zaten sahip değilsiniz" açıklamasını yapmıştı.

 

Taraftarlarına seslenen Akıncı, "Kendi kendini yönetmeye muktedir olan bu halk, kimi seçeceğine karar verme yeteneğine sahiptir. Kimi seçeceğine, kendi özgür iradesiyle, beyniyle, vicdanıyla, karar verecek olgunluktadır" demişti.

 

Akıncı, Türkiye hükümetini seçimlere müdahale etmekle suçlamıştı.

 

İlk turda en fazla oyu alan Ersin Tatar ise Twitter hesabından" Kıbrıs Türk halkı demokratik iradesini ortaya koydu. Bu başarı sadece bizim değil Kıbrıs Türk halkınındır" açıklamasını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN